Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Poliția a informat cetățenii despre pericolele la care se expun

0
17 Nov 2011 13:15:37
Autor: Alexandru Ramadan
Foto: IPJ Mureș
Foto: IPJ Mureș

În acest an, Poliţia mureşeană, prin structura de prevenire a criminalităţii  şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România– Filiala,  au iniţiat Proiectul „UN PLUS DE INFORMARE ÎNSEAMNĂ UN PLUS DE SIGURANŢĂ”.

Principalele activităţi derulate au fost întâlniri cu membri comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz, în care s-au dezbătut problemele cel mai frecvent întâlnite/formele de criminalitate care ameninţă siguranţa personală, a familiei, cât şi cea a comunităţii.

Astfel, în cadrul a 5 întâlniri, s-a discutat despre prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor din autoturisme şi buzunare/genţi, violenţa în familie, traficul de persoane, precum şi consolidarea relaţiei comunitate – poliţie şi siguranţa rutieră.  La unele întâlniri au participat alături de poliţişti şi specialişti, reprezentanţi ai partenerilor: IEERSR – Centrul de Prevenire şi Monitorizare a Violenţei în Familie şi Centrul Regional ANITP Mureş.

În urmă cu două zile a avut loc întâlnirea pe tema prevenirii traficului de persoane. Alături de scms. Gabriela Stoica - ofiţer de prevenire, a fost invitată doamna Nicoleta Someşan, psiholog la Centrul Regional al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Informaţiile oferite şi exemplele concrete au ajutat pe cei prezenţi să conştientizeze riscurile ce apar în viaţa de zi cu zi, precum şi importanţa informării.

Aflându-ne la final de proiect, s-a realizat şi o evaluare a impactului activităţilor. Astfel, la finalul ultimei întâlniri s-a realizat un focus grup şi s-au aplicat chestionare de evaluare. Analiza răspunsurilor a relevat faptul că obiectivele au fost atinse.
 
•    Fiind chestionaţi cu privire la utilitatea informaţiilor transmise în urma activităţilor derulate în cadrul proiectului, totalitatea respondenţilor le-au considerat foarte utile.


•    Referitor la preferinţele faţă de temele dezbătute, cei chestionaţi au optat în cel mai mare procent, pentru problematica  furturilor din locuinţe , aceasta fiind urmată, în ordine crescătoare a preferinţelor, de cea a furturilor din buzunare/genţi şi autoturisme, cea a traficului de persoane şi cea privind violenţa în familie.

•    Cu privire la ajutorul acordat prin derularea proiectului, comunităţii din care aceştia fac parte, în sensul semnalării şi rezolvării unor probleme cu care aceştia se confruntă, toţi respondenţii au scos în evidenţă utilitatea proiectului.

•    De asemenea, privitor la continuarea proiectului pe parcursul anului următor, toate persoanele chestionate au considerat oportun acest aspect.


•    În ceea ce priveşte alte teme sau subiecte pe care beneficiarii proiectului le consideră util a fi dezbătute, drogurile şi corupţia au fost cel mai des menţionate. Deasemenea, tot ce apare nou în sfera criminalităţii, orice informaţii pentru protecţia personală şi a bunurilor reprezintă domenii de interes.


                           


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările