Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Prefectul Mureşului despre incidentul de la Azomureş: „nu au fost înregistrate emisii de amoniac care să pună în pericol angajaţii sau comunitatea locală”

0
7 Jul 2021 11:59:10
Autor: Remus Florescu
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1 noaptea. FOTO: Pagina de Facebook Severe Weather Alert - România
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1 noaptea. FOTO: Pagina de Facebook Severe Weather Alert - România

La nivelul platformei Azomureş şi în zona de influenţă a combinatului nu au fost înregistrate emisii de amoniac care să pună în pericol angajaţii sau comunitatea locală, a transmis prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, cu privire la explozia de azi noapte de la Combinatul Azomureş.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a transmis următorul comunicat:

„La Combinatul Azomureş are loc o anchetă amănunţită privitoare la explozia de azi noapte, la instalaţia Amoniac 3, care se afla în ultima fază a procesului de repornire.
Am participat îndeaproape la coordonarea intervenţiei alături de grupa operativă activată de urgenţă, obiectivul fiind reducerea la minim a oricărui pericol pentru comunitatea noastră.
 
Azi noapte m-am asigurat că angajatul Azomureş care a fost rănit în timpul incidentului a primit îngrijirile medicale de specialitate, iar apoi a ajuns cu bine acasă.
La nivelul platformei Azomureş şi în zona de influenţă a combinatului nu au fost înregistrate emisii de amoniac care să pună în pericol angajaţii sau comunitatea locală.
Azomureş trebuie să trateze cu maximă seriozitate evenimentul de azi noapte, iar în perioada următoare va trebui să dea asigurări serioase că un astfel de incident tehnologic nu va mai avea loc.
Funcţionarea Combinatului Azomureş în condiţii de siguranţă trebuie să fie un subiect extrem de serios, care să preocupe compania privată şi autorităţile publice, în egală măsură.
Târgumureşenii trebuie să aibă garanţia că sunt în siguranţă, iar acest lucru poate avea loc doar printr-o analiză transparentă a activităţii Azomureş şi o pregătire serioasă care să preîntâmpine astfel de incidente.”
 
 
Vă mai recomandăm 
 
Explozie urmată de incendiu pe platforma Azomureş. O persoană a fost rănită FOTO
 
 
Efectele de mediu după explozia de la Azomureş. Avertismentul unui cercetător: „Toţi poluanţii rezultaţi au rămas la sol”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările