Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Tg. Mureş, propunere scandaloasă privind cuplurile sărace care vor să aibă copii. Cum vrea să ia copiii din familiile defavorizate

40
13 Jan 2020 20:56:31
Autor: News.ro
Dotin Florea a pus gând rău copiilor din familiile sărace: să fie luaţi de stat Foto Facebook
Dotin Florea a pus gând rău copiilor din familiile sărace: să fie luaţi de stat Foto Facebook

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

"În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc", afirmă el.

Dorin Florea susţine, într-o postare pe Facebook intitulată "Aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat", că "lipsa dezbaterilor publice şi a discuţiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate".

"Aşa se întâmplă şi în cazul legislaţiei privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri:

- dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile;

- situaţie financiară acceptabilă;

- un nivel de educaţie minim stabilit prin lege;

- vârsta minimă la care un adult să devină părinte, etc.", scrie Florea.

El adaugă că, în cazul în care un cuplu care nu îndeplineşte aceste condiţii are totuşi un copil, acesta ar trebui preluat de stat, pentru a avea condiţii corespunzătoare.

"În cazuri excepţionale, în care totuşi un cuplu care nu îndeplineşte condiţiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul şi să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educaţie, hrană). În acest caz, indemnizaţia nu ar mai fi acordată părinţilor. Aceştia vor avea însă posobilitatea de a-şi recupera copilul, după ce vor îndeplini condiţiile prevăzute mai sus", mai susţine Florea.

El consideră că "nu este cazul să ne gândim să creştem demografia ţării cu orice preţ".

"În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc. Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă şi conştientizarea celor ce primesc alocaţia ca sursă de venit, s-ar relansa şi programul de contracepţie. Cu toate eforturile Primăriei Târgu Mureş pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din păcate nu s-a reuşit decât în mică măsură. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele arătate mai sus", afirmă Florea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

40 Comentarii

Matei Basarab
13.01.2020, 21:09:06

Sa fie si castrati !

+1 (11 voturi)
Adrian Popescu
13.01.2020, 21:11:31

candidatii la primarii,, parlamentarii , politicienii in general ar trebui sa treaca inainte de a putea candida teste serioase de sanatate mintala, teste iq, sa dovedeasca ca n-au fost niciodata condamnati. Asta ar trebui sa fie prima lege in Romania, probabil ar ramane extrem de putini dintre politrucii de azi inclusiv asta.Prea multi nebuni, prea multi prosti.

+2 (6 voturi)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
13.01.2020, 21:30:45

pe primarul din tg mures il cheama dorin florea???e ceva

-2 (4 voturi)
Ion Capsuna
13.01.2020, 21:44:36

Ce se va intimpla cu copii unei familii in care un parinte devine somer si situatia financiara a familiei devine precara? Ce se intimpla cu miile de copii care au cel putin un parinte plecat in strainatate, la munca? Acei parinti nu figureaza ca avind venit in Romania? Inteleg unde tintesc aceste reguli, dar si exceptiile sunt multe... s-ar putea sa dam cu stingul in dreptul! Fiecare poteca spre Iad e presarata cu "bune intentii'!

+1 (3 voturi)
Gabriel Gabriel
13.01.2020, 21:52:26

De ce propunerea e scandaloasa??? argumentele primarului sunt cat se poate de clare insa trendul bolnav european pune stapanire si pe Romania... De ce e greu sa recunoastem ca foarte mult '' defavorizati'' carora le pute un loc de munca fac copii doar pentru siguranta financiara proprie? si aici nu intra doar tiganii ci si cei care ingroasa randurile la birturi, lasand de cele mai multe ori greul doar pe femeie, pana se apuca si ea de baut, iar aici cunosc foarte multe cazuri. O sa ajungem si noi sa trucam sondajele ca in Marea Britanie, cu privire la efectele nocive ale imigrantilor albite doar din pix? cand va veni vremea ca adevarul sa poata fi spus fara frica de a fi etichetat pe nedrept rasist sau conservator sau mai stiu eu cate porcarii?

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (40)

Modifică Setările