Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Târgu-Mureş: Ajutoarele sociale, solicitări multe pe bani puţini

0
26 Jun 2010 13:13:25
Autor: adevarul

Vremurile de criză şi veniturile tot mai mici ale mureşenilor creează aglomeraţie la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale.

Cu toate că numărul beneficiarilor de alocaţii de stat a scăzut în acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cererile pentru alte ajutoare sociale au crescut simţitor. Astfel că, solicitările pentru ajutoare de încălzire au crescut cu 28% faţă de anul 2009. Acest fapt, datorat în mare parte scăderii veniturilor pe cap de familie, arată că familiile cu venituri mici nu îşi permit să achiziţioneze centrale termice pentru a reduce cheltuielile.

„Cheltuielile, în special pe timp de iarnă, sunt foarte mari. Mi-e foarte greu, primesc o pensie de 659 de lei. Nu am bani să-mi cumpăr centrală, banca nu-mi dă rate la pensia pe care o am”, spune disperată Pepela Maria, o pensionară în vârstă de 71 de ani.

Mamele cer bani pentru copii
 
Nici mămicile nu o duc mai bine. Potrivit directorului AJPS Mureş, Marinela Ciucă, au fost înregistrate creşteri de la o lună la alta  la indemnizaţiile de  creştere a copilului.

“Cheltuielile lunare pentru creşterea băiatului meu se simt la buzunar. Mai sunt şi vaccinurile obligatorii pe care trebuie să le cumpăr şi care mă vor ajunge la 1400 de lei până la sfărşitul anului”, spune Claudia Blaga, mama unui băieţel în vârstă de patru luni.

“Numărul cererilor pentru indemnizaţii a ajuns în luna iunie la peste 5600. De altfel, la nivelul judeţului Mureş, în primul semestru a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât numărul de beneficiari cât şi sumele plătite au crescut cu peste 15%, fapt datorat scăderii veniturilor populaţiei”, a declarat aceasta.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările