Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Târgu-Mureş: Salina Praid atrage peste 200.000 de turişti anual

0
29 Oct 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Târgu-Mureş: Salina Praid atrage peste 200.000 de turişti anual
Târgu-Mureş: Salina Praid atrage peste 200.000 de turişti anual

Peste 200.000 de turişti vizitează anual mina de sare de la Praid, judeţul Harghita, potrivit directorului general Salrom, Lucian Nicolae Duţă. Mina de sare de la Praid ocupă locul întâi ca număr de turişti în topul minelor de sare din ţară.

Potrivit directorului Salrom, citat de cotidianul.ro, mina de sare de la Praid este vizitată anual de peste 200.000 de turişti, fiind urmată apoi de Slănic Prahova, cu peste 150.000 de turişti şi de Salina Târgu Ocna Bacău şi Cacica Suceava.

La Praid turiştii sunt interesaţi de tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie, ce presupune inhalarea aerului din mină. Tratamentul este util în cazul bolilor astmatice, bronşitice şi alergice la persoane de la 2 la 60 de ani. Durata tratamentului este de 18 zile.

“Acest tratament subteran se desfăşoară la orizontul «50», aflat la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă. Se recomandă şi gimnastică condusă de un cadru specializat, plimbări şi dozarea efortului fizic. Categoria de vârstă între care oamenii se pot trata este 2-60 ani, aceştia fiind supravegheaţi permanent de către personal medical”, a mai spus Lucian Nicolae Duţă, director general Salrom.

Preţul pentru o zi de tratament în subteran la salina Praid este de 8 lei/zi/adulţi şi 5 lei/zi/copii sau studenţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările