Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Un angajat CFR reclamă condiţiile în care sunt nevoiţi să se odihnească în staţia Deda. Acum este cercetat disciplinar

0
13 Aug 2021 12:07:52
Autor: News.ro
Conditiile în care se odihnesc angajaţii CFR foto: news.ro
Conditiile în care se odihnesc angajaţii CFR foto: news.ro

Un angajat CFR sesizează public condiţiile în care şefii de tren sunt nevoiţi să se odihnească în staţia Deda, în judeţul Mureş. Aceştia dorm o bancă, în gară, după ce dormitorul destinat angajaţilor şi amenajat în incinta gării a fost închis.

UPDATE: Marius Bercheşan, angajatul care a făcut publice fotografiile, a declarat, pentru News.ro că, în condiţiile în care a refuzat să doarmă pe bancă, în gară şi a luat o nouă tură, a fost anunţat că este cercetat disciplinar. 
 
”Neavând unde să dorm, am făcut raport de eveniment şi am luat serviciu în continuare, pe evidenţă, unde ne pontăm noi. Când am ajuns la Târgu Mureş, şeful de gară mi-a dat convocare şi mi-a cerut notă de relaţie să mă duc la cercetare disciplinară. Am fost pe data de 11 august, am spus că vreau să fiu asistat de sindicat. (...) Au ameninţat că cine mai îndrăzneşte să facă raport de eveniment şi să ia în continuare serviciu... nu ştiu ce au ameninţat acolo”, a declarat angajatul CFR. 
 
Conform acestuia, dormitorul în care se odihneau şefii de tren aparţine CFR Marfă, însă, în condiţiile în care compania a făcut disponibilizări, dormitorul din staţia Deda a fost închis pentru că „nu a mai avut cine să-l deservească”. 
 
Bărbatul a declarat că este angajat al CFR de peste 31 de ani.
 
Ştirea iniţială:
 
Marius Berchesan a postat pe Facebook mai multe fotografii din staţia Deda, descriind condiţiile în care angajaţii aflaţi la distanţă de casă sunt nevoiţi să îşi petreacă timpul de odihnă.
 
”Staţia Deda, dormitorul personalului de tren al staţiei Târgu Mureş, grup sanitar, tot ce avem nevoie, după cum se poate vedea şi din poze. Domnilor şefi de subunităţi, domnilor şefi de serviciu, domnule şef de regională vi se pare normal ce se întâmplă la staţia Deda unde eu trebuie să am odihnă la cap de secţie?  Domnilor şefi ai CFR Călători, ştiţi că şi noi şefii de tren suntem oameni?? Domnilor şefi de staţie din Târgu Mureş, de ce de trei săptămâni de când s-a închis dormitorul din Deda nu aţi venit niciodată aici să vedeţi ce condiţii avem? Domnilor şefi de staţie din Tg. Mureş primiţi 20% spor de conducere, ştiţi pentru ce îi primiţi?”, a scris angajatul CFR pe reţeaua de socializare. 
 
În acelaşi mesaj, el se adresează şi şefilor de la Bucureşti: ”Domnilor din central, ştiţi că noi şefii de tren suntem o parte din angajaţii care aducem bani la CFR Călători, în comparaţie cu alte funcţii care toată ziua freacă duda?”. 
 
Bărbatul cere public celor cu putere de decizie să ia ”măsuri urgente” pentru rezolvarea situaţiei din staţia Deda.
 
Citeşte şi: 
 
Calea ferată Buzău-Făurei a intrat în reabilitare. Se va circula cu 120 de kilometri/oră
 
CFR Călători suplimentează numărul vagoanelor pentru trenurile către litoral sau mănăstiri cu hramul Sfintei Maria

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările