Un senator şi doi deputaţi din judeţul Mureş puşi la zid de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia senatorului Akoş Mora creează discuţii între Agenţia Naţională de Integritate şi conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

     Declarat incompatibil, senatorul PNL ar fi trebuit să îşi piardă calitatea, dar din cauza campaniei electorale, situaţia a rămas sub semnul întrebării. Deşi decizia a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până acum nu a fost aplicată. ANI ameninţă cu plângeri penale, dacă nu se va întâmpla nimic până în 16 noiembrie. ANI subliniază că au trecut mai bine de 8 luni de când ÎCCJ a dat verdictul final, iar Senatul nu a luat nici o decizie.


   Pentru că şi-a angajat soţia şi fiul la biroul parlamentar, deputatul Kerekes Szilard a fost şi el în în vizorul ANI. Potrivit unui comunicat al ANI, "deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Kerekes Szilard, în perioada 2006 - 2010, şi a soţiei sale, Kerekes Ildiko Susana, în perioada 2004 – 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei". Fiul său şi soţia sa au obţinut în total, în perioada 2004-2010 suma de 99.083 de lei, adică aproximativ 23.000 de euro, salarii provenite din bani publici. Inspectorii ANI au sesizat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către deputatul mureşean. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului Kerekes Karoly, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. În rechizitoriu, procurorii arată că deputatul ar fi cerut angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.
Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
     În aceeaşi situaţie se află şi deputatul PSD Vasile Gliga care a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 - martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul Camerei Deputatilor.

     Primarul comunei Band, renumitul cântăreţ Mircea Rus a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii arată, în rechizitoriu, că în perioada 2009-2012, Mircea Rus, în calitate de primar al comunei Band, judeţului Mureş, şi ordonator principal de credite, ajutat de inculpatul Bartha Domokos, a acceptat documente neconforme cu realitatea (facturi fiscale, situaţii şi centralizatoare de lucrări, rapoarte ale inculpatului Focşăneanu Ovidiu, diriginte de şantier, etc), în baza cărora a plătit nejustificat constructorului SC EXPERT INSTAL SRL Iaşi suma totală de 2.252.868 lei (reprezentând un folos nejustificat pentru această societate), pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la o investiţie de canalizare (staţie de epurare ape uzate).

citeşte şi:

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Politicienii corupţi ai Clujului: de la "Apostu fifty-fifty" la Uioreanu "15 la sută"

Problemele cu justiţia ale aleşilor din Neamţ. Gheorghe Ştefan ţinut din scurt de DNA, Udrea martor în dosar, deputatul Ursărescu, belele penale de la afaceri cu motorină







 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite