Timişoara

articolul anterior articolul urmator

4 milioane de euro pentru prevenirea abandonului şcolar în Vest

0
26 Nov 2010 17:36:03
Autor: adevarul
Reprezentanţii asociaţiilor care au iniţiat proiectul le-au explicat dascălilor din oraş cum va funcţiona acesta
Reprezentanţii asociaţiilor care au iniţiat proiectul le-au explicat dascălilor din oraş cum va funcţiona acesta

Abandonul şcolar este una dintre problemele cu care sistemul educaţional se confruntă în momentul de faţă. Tocmai de aceea, Asociaţia "Tineri Pentru Viitor" şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Timiş au lansat astăzi un proiect care se concentrează pe găsirea şi implementarea unor soluţii care să-i facă pe copii să nu renunţe la şcoală, sau chiar să se întoarcă în bănci.

Proiectul „Şcoala vine la tine acasă!" se va desfăşura pe parcursul a doi ani, timp în care 40 de dascăli vor deveni formatori pentru alte 800 de persoane care să ajute copiii cu risc de abandon şcolar să nu renunţe la studii. Programul se va desfăşura în întreaga regiune de Vest a ţării, înclusiv în judeţele Alba şi Mehedinţi. "Vrem să răspundem nevoilor copiilor. Foarte puţini părinţi mai au timp să se gândească la nevoile copiilor pentru că se gândesc ce să pună pe masă a doua zi", a spus Georgia Deaconu, responsabil de proiect.

În cele şapte judeţe în care proiectul va fi implementat, 10 caravane complet dotate din punct de vedere tehnic vor circula din localitate în localitate. În aceste caravane, părinţii vor putea fi consiliaţi de specialişti, iar cei mici vor putea urmări filme cu privire la efectele abandonului şcolar. „Vom încerca să-i determinăm prin metode nonformale să se întoarcă la şcoală", a spus Georgia Deaconu. Pentru cazurile în care problemele financiare sunt un motiv pentru abandonul şcolar, membrii asociaţiei au venit cu o soluţie. „Încercăm prin toate metodele să-i susţinem. Pe de-o parte avem profesori pregătiţi să-i consilieze, există caravanele care să sublinieze aspectele pozitive şi există şi un stimulent material, burse de merit pentru cei care se întorc la şcoală şi merg timp de doi ani, cât se derulează proiectul", a mai spus femeia. „Şcoala vine la tine acasă!" se adresează unui număr de 4.800 de părinţi şi din cele şapte judeţe. 

Programul, în care au fost investită suma de 4 milioane de euro, va fi implementat începând cu luna mai a anului viitor şi va dura până la finalul lunii septembrie.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii