Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Întâmplare teribilă pentru primul solist al Phoenix-ului: „În ciuda amputării piciorului stâng, era cu zâmbetul pe faţă  şi plin de optimism”

1
30 Jun 2016 20:01:06
Autor: Stefan Both
Moni Bordeianu a fost alături de Nicu Covaci în mai toate concertele din ultima perioadă
Moni Bordeianu a fost alături de Nicu Covaci în mai toate concertele din ultima perioadă

Moni Bordeianu, primul solist vocal al trupei Phienix, a suferit o dificilă operaţie în Germania. Muzicianul în vârstă de 68 de ani a fost vizitat de fostul coleg de trupă, Josef Kappl.

Moni Bordeianu, care s-a numărat printre cei care au pus bazele Phoenix-ului, în anul 1962, primul solist vocal al trupei care la începuturi s-a numit Sfinţii, trece prin momente dificile. Muzicianul în vârstă de 68 de ani a fost internat într-un spital din Germania, unde medicii au fost nevoiţii să îi amputeze piciorul stâng, de la genunchii în jos! 
 
Vestea a fost dată de Josef Kappl, fostul basist al Phoenix-ului, care l-a vizitat pe Moni la spital.
 
„Vă transmit tuturor multe salutări din partea lui Mony Bordeianu, pe care l-am vizitat ieri, după operaţia grea la care a fost supus zilele trecute. În ciuda pierderii grele pe care a suferit-o prin amputarea piciorului stâng, de la genunchi în jos, am reîntâlnit un vechi prieten de suferinţă, cu zâmbetul pe faţă şi plin de optimism. Mi-a relatat că-i pare foarte rău că n-a putut fi de faţă la lansarea cărţii pe care a scris-o de curând („Nebunul cu ochii închişi“- editura Integral), dar că doreşte să compenseze această absenţă printr-un alt eveniment, după geneză.
 
Mi-a mai relatat faptul că a reuşit să accepte situaţia în care se află, îl ajută să privească cu speranţă în viitor şi să facă tot posibilul în vederea compensării handicapului cauzat de pierderea suferită, aşa cum au reuşit s-o facă şi mulţi alţii care împărtăşesc aceeaşi soartă.
 
În încheiere vreau să-i urăm lui Mony o însănătoşire grabnică, pentru a-şi putea continua cu succes, ca şi până acuma, activitatea muzicală şi scenică, pentru care a demonstrat întotdeauna atâta inspiraţie şi pasiune şi să aibă parte numai de „Vremuri“ bune!”, a scris „Ioji” Kappl, pe pagina sa de Facebook.
Citeşte şi:
 
INTERVIU Florin „Moni“ Bordeianu, primul solist vocal de la Phoenix: „Ion Iliescu ne-a cerut să renunţăm la numele Sfinţii şi să cântăm în româneşte“

VIDEO De la Sfinţii la Phoenix. Povestea formaţiei care a pus România pe harta rockului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

iftodie papadie
30.06.2016, 22:10:57

Ziaristule Amputarea nu e o "întîmplare" ci efectut unei boli cardio-vasculare și/sau metabolice=?necroză?diabet?insuficiență artero-veniasă? Articolul are un pic de firmă(can-can) dar conținut nul

+1 (1 vot)