Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Şcolile şi grădiniţele susţin Timişoara să intre Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod din pet-uri din lume

0
20 May 2014 10:19:17
Autor: Stefan Both
Podul va fi realizat din 100.000 de pet-uri
Podul va fi realizat din 100.000 de pet-uri

Echipa care vrea să ducă Timişoara în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod din pet-uri din lume, EcoStuff Romania, lansează un nou concurs destinat tuturor şcolilor şi grădiniţelor din Judeţul Timiş "PET-uri Pentru Cartea Recordurilor".

Şcoala sau grădiniţa care va aduna în perioada 19 - 31 Mai 2014 cele mai multe pet-uri va câştiga un videoproiector oferit de Frigoglass, sponsor al proiectului “cu.podu”. Sunt acceptate pet-uri de toate mărimile şi culorile, curate, golite de conţinut, cu capac şi să nu fie turtite.
 
Toate pet-urile trebuie puse în saci, pe mărimi (0.5L, 1L, 2L etc.), pentru fi mai uşor de numărat în vederea stabilirii câştigătorului.
 
Toate pet-urile colectate trebuie aduse în Timişoara, pe Blv. Vasile Pârvan, vis-a-vis de Universitatea de Vest, la terasa La Capiţe, în orice zi.  Acolo vor fi numărate şi preluate de un reprezentant al EcoStuff.
 
Câştigătorul va fi anunţat şi premiul va fi oferit în 5 Iunie de Ziua Mediului. De asemenea câştigătorul va fi menţionat pe panoul oficial realizat cu ocazia tentativei de dodorâre a recordului actual.
 
"cu.podu" este susţinut până în acest moment de Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Direcţia Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timişoara, Frigoglass, Retim şi "La Căpiţe"
 
EcoStuff Romania a iniţiat proiectul “cu.podu“, prin care doresc să înscrie Timişoara în Cartea Recordurilor cu un pod peste Bega făcut doar din sticle de plastic.
 
Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania şi a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.
 
Construirea podului presupune colectarea a cel puţin 100.000 de sticle de plastic. Podul va fi ridicat între 3 -5 iunie, urmând să fie inaugurat de Ziua Mondiala a Mediului. Podul va fi accesibil pentru doua săptămâni. 
 
Timisorenii sunt îndemnaţi să adune cele 100.000 de PET-uri în fiecare zi între orele 18.00 – 20.00 “La Capite”.
 
Citiţi şi:

La Timişoara va fi realizat cel mai mare pod din pet-uri din lume

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările