Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Şoarece fotografiat în Maternitatea Bega. Conducerea a decis că pacienţii nu mai au dreptul să introducă mâncare în spital

1
11 Oct 2018 17:13:22
Autor: Stefan Both
Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara
Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara

Maternitatea Bega din Timişoara a trecut prin momente stânjenitoare după ce o proaspătă mamă a fotografiat un şoarece într-un salon.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută. Pacienţii au fost mutaţi imediat din salon, iar conducerea spitalului şi firma de deratizare au încercat să afle cum a intrat rozătoarea în clinică. 

Una dintre primele măsuri luate a fost că pacientele nu mai au voie să aducă mâncare din afară, spitalul putând să asigure serviciul de catering.
 
“Ne întrebăm şi noi, de unde a putut să apară acel incident, având în vedere aspectul actual al maternităţii. Imediat după ce am aflat de incident am rugat ca pacientele să fie mutate din saloane, pentru a avea acces la spaţii. Împreună cu serviciul tehnic şi cu firma de deratizare am verificat toate spaţiile. Nu au fost identificate nici de cei de la DSV un punct pe unde ar fi putut intra rozătoarea. După ce am golit saloanele, am pus capcane. O altă măsură suplimentară a fost să nu se mai introducă alimentaţie proprie în spital. Nicio pacientă nu mai are dreptul să introducă mâncare în spital. Noi asigurăm prin sistem de catering alimentaţia pacientelor care se internează în maternitate. Nu vrem să riscăm nimic”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, de care aparţine şi maternitatea.

În anii 90, când s-a mutat maternitatea în clădire, mâncarea era asigurată de bucătăria proprie. De aproximativ doi ani de zile s-a renunţat la bucătărie, iar spitalul a făcut contract cu o firmă de catering. 
 
“Am zis că odată cu eliminarea alimentelor din spital, nu mai avem probleme. Ştim cu toţii, animalele caută de mâncare. De acolo şi şoarecii, de acolo şi şobolanii. Unde nu este mâncare nu stă niciun animal”, a adăugat Craina. 
 
Incidentul cu şoarecele vine într-un moment în care Maternitatea Bega şi-a schimbat în cea mai mare parte faţa, în urma unor lucări ample de reabilitare. Modenizările din ultimii patru au costat câteva milioane de euro.
  

Sursa video: Digi24.ro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ivanhoe zoom
12.10.2018, 13:29:16

Soarecii sunt atrasi de mirosul banilor din plicuri.

Modifică Setările