Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Şocul proprietarului unei crame care trimitea marfă până şi în China: „Vânzările au scăzut la jumătate”

4
24 Oct 2020 11:21:01
Autor: Daniel Dancea
Doru Hursasciuc, proprietar al unei crame din Timiş FOTO Crama Dealul Dorului
Doru Hursasciuc, proprietar al unei crame din Timiş FOTO Crama Dealul Dorului

Proprietarul unei crame din judeţul Timiş, care avea contracte de livrare a vinurilor inclusiv în China, susţine că pandemia i-a afectat drastic vânzările, forţându-l să deschidă un magazin online.

„Veniturile s-au redus considerabil pentru că o mare parte din piaţa de desfacere a dispărut. Nu mai pot fi organizate festivaluri, livrările către HoReCa au scăzut considerabil, iar Asia a redus importurile de vin din zona europeană, odată cu declanşarea pandemiei de COVID-19. Practic, cramele mici funcţionează la limita supravieţuirii şi este greu de crezut că vor rezista în acest fel, pe termen lung”, arată reprezentanţii Cramei Dealul Dorului, din Silagiu, judeţul Timiş.

Proprietarii cramei arată că în perioada februarie 2020 -septembrie 2020 vânzările au scăzut cu aproximativ 50 la sută, singurele puncte de vânzare care au rămas în picioare fiind magazinele proprii şi supermarketurile, dar şi aici s-au înregistrat scăderi.

„Perioada verii şi începutul de toamnă, de obicei, aduceau o activitate de nedescris în cramă. Eram solicitaţi la numeroase festivaluri, livram către China, distribuitorii ne cereau stocuri mari de vin pentru a le livra, acum suntem şocaţi de această linişte. Este dificil să rezişti în asemenea condiţii, mai ales că activitatea restaurantelor a fost restrânsă şi mai mult decât era. Cea mai importantă pierdere este a pieţei asiatice, despre care nu ştim dacă vor mai fi reluate legăturile comerciale“ susţine Doru Husarciuc, proprietarul cramei Dealul Dorului, din Timiş.

Reprezentanţii cramei au mai anunţat că pentru a acoperi pierderile au deschis un magazin online, aceasta fiind „cea mai logică mişcare în condiţiile actuale”.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Podgoriile din Banat, cunoscute în întreaga lume

Îşi ţineau maşinile pe trotuar ca să-şi amenajeze o cramă pe sub mai multe garaje. Descoperire incredibilă la Cluj

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangǎ
24.10.2020, 12:13:24

Deci, asta abia in 2020, fortat de pandemie, si-a deschis magazin online! Asta e romanul.

Ludwig
24.10.2020, 13:15:04

Si exporta vin in china unde cerintele de calitate sunt zero. De ce nu exporta in europa?

+1 (1 vot)
West
24.10.2020, 13:57:02

mah baieti, inainte dea a da voi lectii de moralitate si a judeca oamenii astia care platesc pensii si salarii, datorita lor unii pun o paine pe masa familiei, ar trebui sa dati dovada de solidaritate cu cei ce si-au pierdut locuril demunca si sa suportati si voi din costurile financiare ale acestei lupte pe 'frontul covid' dati si voi macar un 20..25% din salariul sau pensia voastra! si dupa aceia ii puteti judeca cat vreti voi pe oameni aceia! sau daca trebuie sa suportati si voi financiar atunci nu mai e pandemie?! decamdata doar unii suport financiar lupta 'pe frontul covid'! iar altii cu veniturile, salariile, pensile mai ales cele speciale speciale intregi incurajeaza masuri pe care buzunarul lor nu le suporta (deocamdata) dar incapacittatea de plata bate la usa! atunci sa vedem toti pensionarii bugetarii si specialii! cioc cioc profitorilor ipocriti!

+2 (2 voturi)
kitty kat
24.10.2020, 17:24:29

Hopa! A descoperit proprietarul roman vanzarea online in 2020 fortat de COVID, altfel ar fi råmas traditional panå in anul 3000...

+2 (2 voturi)
Modifică Setările