Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ştefan Popa Popa’s, la inaugurarea muzeului său din Timişoara: „Meritam mai mult, pentru că pe unde am fost, am scos ţara din rahatul în care este“

0
25 Nov 2017 00:48:20
Autor: Stefan Both
Inaugurarea Muzeului "Popa's" din Timişoara FOTO Ştefan Both
Inaugurarea Muzeului "Popa's" din Timişoara FOTO Ştefan Both

În muzeul „Popa’s” de la Bastionul Theresia pot fi văzute fotografii, scrisori, documente, distincţii importante, printre care şi cele ale Vaticanului.

Ştefan Popa Popa’s, cel mai mare caricaturist român, şi-a inaugurat, vineri, muzeul de la Timişoara. Muzeul “Popa’s” se află în Bastionul Theresia, în fostul Salon „Vega”. Adăposteşte semnele vieţii unui om care a avut ocazia să-i deseneze pe cei mai importanţi oameni ai planetei, de la papi, preşedinţi de state, şefi de guverne, regi la vedete şi personalităţi culturale. 
 
„O să mă urească şi mai mult duşmanii. Aşa suntem noi românii. De exemplu, dacă despre un medic foarte bun se aude că are succes, toată lumea îl duşmăneşte. Chiar dacă e medic...Suntem un popor care nu am avut nevoie de Brâncuşi, nici de Cioran... Eu am fost primit de toţi regii din lume, de toţi preşedinţii, am umblat în toate capitalele lumii, dar în România sunt scuipat. Cred că meritam mult mai mult, pentru că eu pe unde am fost, am scos ţara din rahatul în care este. Acceptaţi-mă chiar dacă scot caricaturi şi pe gură. Care e problema?! Că nu fac parte din Academie? Nici nu mă interesează Academia în care Elena Ceauşescu e încă membră. Eu de la poporul român şi de la reprezentanţii lui nu aştept nimic. În primul rând trebuie să ne utităm în oglinda bunului simţ, să ne analizăm aşa cum suntem şi să începem odată construcţia de la zero...”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.

 
În muzeul „Popa’s” pot fi văzute fotografii, scrisori, documente, distincţii importante, printre care şi cele ale Vaticanului. Iar muzeul se va reînnoi tot timpul, spune Popa’s.
 
„Nu am pus aici nici măcar cinci la sută din ce am. O să schimb foarte mult exponatele. De exemplu, medliile mele din aur nu le pot aduc. Să mi se facă condiţii de muzeu, să fie sistem de alarmă, o pază, iar apoi o să vedeţi cele mai importante distincţii pe care le posedă un om. Vreau cu cei mici, copiii, să vină la acest muzeu, să înţeleagă rostul vieţii”, a mai declarat Ştefan Popa Popa’s. 

 
Popa’s a avut parte de oaspeţi de seamă, de la Nicu Alifantis, Dan Puric, Cornel Nistorescu, Mihai Tatulici, la mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, Cavalerii de Malta şi oficialităţi.
 
Inaugurarea muzeului a avut loc în cadrul Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satiricei, unde îşi expun lucrări artişti din peste 50 de ţări. 


 
Sâmbătă şi duminică, Popa’s îi va avea invitaţi pe Florin Piersic, Horaţiu Mălăiele, Ilie Năstase, Gheorghe Zamfir, Dorel Vişan şi Mihai Covaliu, cât şi invitaţi din lumea artei din Spania, Franţa, Italia şi Serbia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările