Timişoara

articolul anterior articolul urmator

A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 37 de ani

12
23 Sep 2020 19:20:12
Autor: Stefan Both
Preot militar Radu-Cosmin Bogdan a pierdut lupta cu coronavirusul FOTO Arhiepiscopia Timişoara
Preot militar Radu-Cosmin Bogdan a pierdut lupta cu coronavirusul FOTO Arhiepiscopia Timişoara

Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, anunţă Arhiepiscopia Timişoarei.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara nu au reuşit să salveze viaţa preotului militar Radu-Cosmin Bogdan, care a fost internat în urmă cu zece zile cu COVID-19. Vestea decesului tânărului preot a fost dată astăzi de Arhiepiscopia Timişoarei.
 
“Cu adâncă durere în suflet anunţăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis biroul de presă al Arhiepiscopiei.
 
Conform medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, preotul a murit în urma unui stop cardiorespirator. Acesta suferea de obezitate de grad I, care prezintă un risc crescut de complicaţii în cazul infectării cu noul coronavirus SARS-Cov-2, dar nu a avut alte comorbidităţi.

Imediat după ce a fost internat la spital, cei de la Spitalul Militar din Timişoara au făcut un apel la cei vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă pentru vindecarea preotului militar.

"Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan a fost diagnosticat cu COVID-19 şi este internat la Spitalul Victor Babeş secţia ATI. Facem un apel la pacienţii care au trecut prin boala şi doresc să doneze plasma Grup B III Rh pozitiv pentru tratamentul transfuzional care să crească şansa de însănătoşire a părintelui", au anunţat cei de la Spitalul Militar, în 12 septembrie.


FOTO Facebook/Spitalul Militar din Timişoara
 
Radu-Cosmin Bogdan a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Naţional „Carmen Sylva” din Timişoara. În anul 2007 a obţinut licenţa în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, după care şi-a desăvârşit pregătirea teologică prin obţinerea, în anul 2013, a titlului de Doctor în Teologie din partea Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. În perioada 2015-2018 urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Specializarea Pedagogie Muzicală.
 
 “A fost hirotonit diacon în anul 2007, şi a slujit la Catedrala mitropolitană din Timişoara, la mai multe biserici din oraş, dar şi ca diacon de ceremonie al Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit şi la biserica parohiei Timişoara Cetate din Piaţa 700. În anii 2007-2008, părintele Radu a fost cadru didactic asociat la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie de la Universitatea de Vest din Timişoara, unde a predat Muzica bisericească şi Ansamblul coral, iar din anul 2011 până în prezent a activat ca şi cadru didactic asociat la Departamentul de Studii Româneşti din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie de la Universitatea de Vest din Timişoara. În paralel, a dirijat şi a condus mai multe ansambluri corale, în mod deosebit remarcându-se prin activitatea coralei bărbăteşti Theoforos a Arhiepiscopiei Timişoarei”, a mai transmis Arhiepiscopia.


FOTO Facebook/Spitalul Militar din Timişoara
 
Preotul Radu-Cosmin Bogdan a fost căsătorit şi a avut trei copii.

"Colectivul Spitalului Militar Timişoara este alături de familia îndurerată soţia Macrina şi 3 copii Iustin, Teodora şi Sofia a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2. Sincere condoleanţe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!", au transmis pe Facebook cei de la Spitalul Militar din Timişoara.

Vă mai recomandăm:

A murit avocatul Cătălin Şerban, fostul vicepreşedinte al Curtii de Apel Timisoara. A luat virusul SARS-Cov-2 în concediul din Grecia

Moartea inexplicabilă a medicului de 44 ani infectat cu COVID-19. „Suntem neputicioşi în faţa acestor cazuri“

De ce cocktailul obezitate şi COVID-19 este letal. Specialist: Obezitatea nu doare, dar atacă tot în corp - inimă, ficat, rinichi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

zero
23.09.2020, 20:05:29

Din ciclul: "Lingurița de Argint" Episodul "Preotul Militar"

-3 (11 voturi)
Colonel (r) Dragomir
23.09.2020, 20:42:41

Nu a luat de la linguriță de argint ci de la talibani!

-1 (3 voturi)
miron miron
23.09.2020, 21:20:23

Mor saracii, dar mor si bogatii. Mor ateii, dar mor si preotii. Ce sa intelegem? Fratilor e o boala si feriti-va de ea, ca nu conteza cine sunteti si in cine credeti.

+11 (13 voturi)
Ludwig
23.09.2020, 21:27:17

Acum din poza voi vedeti cumva ca asta era obez? Nu cumva e incompetenta medicilor infectionisti ce pana la covid doar diareea au tratat-o?

+2 (10 voturi)
Sorin Ionascu
23.09.2020, 20:39:52

Titlu: "A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 38 de ani" Text: "Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983" Concluzie - tare grea e aritmetica de clasa a doua!!!!

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările