Timişoara

articolul anterior articolul urmator

A treia investiţie majoră în e-mobilitate la Timişoara, în tot atâtea zile. Compania ZF îşi triplează numărul de angajaţi

2
16 Jun 2021 18:51:31
Autor: Stefan Both
FOTO ZF
FOTO ZF

Companiei ZF a anunţat că vrea să-şi extindă hub-ul din Timişoara şi să devină un centru cercetare şi dezvoltare în mobilitate electrică şi soluţii software şi hardware pentru vehicule acţionate electric.

A treia investiţie majoră în e-mobilitate în Timişoara, în tot atâtea zile! După ce Dräxlmaier Group a anunţat că investeşte peste 200 de milioane de euro într-o fabrică  de baterii pentru maşini electrice, iar Porsche Engineering a transmis că a ales Timişoara pentru a deschide un centru de cercetare şi dezvoltare, astăzi a venit rândul celor de la ZF să prezinte un proiect în domeniul e-mobilitate. Companiei ZF îşi va extinde hub-ul din Timişoara şi doreşte să devină un centru cercetare şi dezvoltare în mobilitate electrică şi soluţii software şi hardware pentru vehicule acţionate electric. 
 
În următorii trei ani, ZF îşi vor tripla numărul de ingineri care lucrează acum în Timişoara, cu o sută de angajări pe an.  
 
“Am avut o discuţie imediat după alegeri cu reprezentanţii companiei ZF. Aveau de ales între Timişoara şi alte oraşe din Polonia, Portugalia, Serbia şi România şi le-am prezentat avantajele noastre: un oraş inovator, cu forţă de muncă de înaltă calificare, care aspiră să devină un pol al tehnologiilor verzi şi soluţiilor de e-mobilitate. Mă bucur că ZF a ales Timişoara. Şi cred că anunţurile din ultimele zile vin să confirme că o administraţie deschisă către mediul de afaceri, un oraş cu o viziune de dezvoltare clară şi soluţii concrete la problemele lor, o comunitate de oameni diverşi şi implicaţi, atrag investitorii”, a.transmis primarul Dominic Fritz.

ZF este un concern tehnologic activ la nivel internaţional, care livrează sisteme pentru mobilitatea autoturismelor, vehiculelor utilitare şi tehnologiei industriale. Cu un portofoliu tehnologic complex, ZF oferă soluţii complete pentru producători auto consacraţi, precum şi pentru furnizori de mobilitate şi companii nou apărute în domeniul transporturilor şi mobilităţii.
 
Centrul de greutate al dezvoltării viitoare a sistemelor ZF îl reprezintă interconectarea digitală şi automatizarea. ZF face ca autovehiculele să vadă, să gândească şi să acţioneze.
 
Cu 150.000 de angajaţi în 270 de locaţii, ZF este reprezentată în 42 de ţări. ZF a realizat o cifră de afaceri în valoare de 32,6 miliarde de euro. Compania alocă anual mai mult de şase procente din cifra sa de afaceri pentru cercetare şi dezvoltare

Vă mai recomandăm:

Porsche deschide un centru de cercetare şi dezvoltare la Timişoara. Vor avea de lucru 200 de softişti

Dräxlmaier investeşte 200 de milioane de euro la Timişoara. Fabrica va produce baterii pentru automobile electrice
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ionel Marcu
16.06.2021, 19:52:17

Nu degeaba are Timișoara primar neamț, chiar și acest aspect poate înclina balanța investitorilor germani spre Timișoara!

-5 (5 voturi)
T. Timisorean
17.06.2021, 13:51:28

Sa vedem de unde vor mai gasi angajati. Nemtii oricum ofera salarii modeste in Timisoaa, de aceea companii ca IBM, Veoneer le iau oamenii.

-6 (8 voturi)
Modifică Setările