Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Actor de la Teatrul Naţional din Timişoara, infectat cu COVID-19, acuzaţii grave la adresa DSP Timiş. „Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care aţi creat-o“

19
14 Aug 2020 20:33:58
Autor: Stefan Both
Raul Bastean FOTO Facebook
Raul Bastean FOTO Facebook

Raul Băştean, actor la Teatrul Naţional Timişoara, infectat cu COVID-19, lansează acuzaţii grave la adresa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Raul Băştean a fost depistat pozitiv cu COVID-19 în data de 5 august. Tânărul actorul spune că de atunci trăieşte un veritabil coşmar. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care lansează acuzaţii dure la adresa DSP Timiş.
 
“Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele! Da, eu am fost depistat POZITIV cu COVID-19 în data de 5 august. 
Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV. Incompetenţa şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituţiilor în cauză (DSP, laborator analize etc.) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzaţi de minciună. 
 
Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite - Băştian Sergiu Paul de ex, apariţia şi dispariţia din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanţe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.).
 
Aş putea scrie, pe zile, <noutatea> sau, mai bine zis, <surpriza> zilei. 
 
Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunţată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI! Am tot auzit cazuri de persoane care nici nu au mirosit testul dar... sunt pozitivi! Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenorociri, n-am negat asta. 
 
Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta Incompetenţă în serviciile publice. Revoltător, oribil!
 
Zilnic (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ, iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audienţe la conducere, anchete, nervi irosiţi degeaba. 
 
Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pentru testarea SARS-CoV-2, nu am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat! 
 
Oribil! Să mai zic şi de oamenii din jur care fac propagandă cu informaţii care mai de care mai interesante? Să mai zic şi că acesta e un subiect care trebuie făcut public în comunitate? 
Mai bine nu! Mai bine zic de oamenii care ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, prietenii şi medicii extraordinari care ne oferă toată susţinerea lor. Asta contează! 
 
E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical. 

Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care aţi creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios! 
 
Şi, sper că aţi sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş'aşa "covidat". Sănătate şi... grijă cu virusu'!”, a scris Raul Băştean, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii DSP Timiş au transmis că vor verifica veridicitatea acuzaţiilor, ce s-a întâmplat şi vor reveni apoi cu un punct de vedere.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Déjà vu
14.08.2020, 21:07:17

Comentariu considerat abuziv.

Mandrean Paul
14.08.2020, 21:22:59

Hai sa lamurim treaba: 1) Individul a MINTIT DSP-ul; 2) DSP l-a acuzat de minciuna. De amu inainte se vor judeca. Minciuna se plateste.

-4 (12 voturi)
Radu Alexe
14.08.2020, 22:55:52

Cam isteric baiatul , confunda viata cu scena , se intampla des actorilor tineri si fara experienta , deci e scuzabil . Mai bine ar spune pe unde a umblat el creanga si ce reguli nu a respectat de s-a infectat , si a dat si la altii ... Sanatate !

-3 (9 voturi)
innobo
14.08.2020, 23:46:42

Radule si Paule,nu ma pot abtine cumetrilor.Ori sunteti prosti...ori lucrati la DSP.

-2 (6 voturi)
Andreas TSA
14.08.2020, 23:57:23

2 milioane de incompetenti platiti din banii nostri. Incompetenti care in martie si-au luat banutii stand la birou admirand tavanul. Pai ce? Credeati ca au plecat undeva? Capusele nu mor.. doar paseaza stafeta. Bine ca nu sunt toti asa! Jandarmeria are grija de noi - vezi 10 august, militia locala pazeste flori si joaca barbut cu interlopii. La Colectiv competenta autoritatilor nu a salvat vieti dar a trecut iar acum ce se mai joaca unii cu milioane de euro. Mor in agonie oamenii prin spitale de cancer dar noi preocupati nevoie mare de alegeri desi avem de trei ori mai multe cazuri de covid decat in martie si zeci de morti zilnic. Romania ❤️

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările