Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Alegeri locale 2020. Bucurie la sediul USR-Plus din Timişoara, pentru victoria lui Nicuşor Dan în capitală

0
27 Sep 2020 22:28:32
Autor: Stefan Both
Bucurie la sediul de campanie USR-Plus din Timişoara la aflarea rezultatelor din capitală
Bucurie la sediul de campanie USR-Plus din Timişoara la aflarea rezultatelor din capitală

În lipsa exit poll-urilor în Timişoara, Dominic Fritz şi Cristian Moş, candidaţii USR-Plus la primărie, respectiv Consiliul Judeţean Timiş, au aplaudat victoria lui Nicuşor Dan de la Bucureşti.

Tensiunea de la sediul USR-Plus din Timişoara rămâne mare şi după ora 21.00. În oraşul de pe Bega nu s-au făcut exit-poll-uri, astfel că nimeni nu poate da un rezultat. Dominic Fritz şi Cristian Moş, candidaţii USR-Plus la primărie, respectiv Consiliul Judeţean Timiş, alături ceilalţi candidaţi, au aplaudat victoria lui Nicuşor Dan care se prefigurează la Bucureşti.

„Încă nu avem un rezultat pentru Timişoara şi nu o să existe un exit-poll, de aceea aş vrea să comentez ce s-a întâmplat la Bucureşti. Ne bucurăm foarte mult că Nicuşor Dan, candidatul nostru, a câştigat capitala. Este un semnal foarte clar împotriva baronilor locali, împotriva PSD-ului şi cred că semnalul de la Bucureşti se va simţi şi în alte localităţi din ţară, unde avem baroni, unde oamenii au spus că nu se mai poatei”, a declarat Dominic Fritz.

Cei de la USR-Plus speră să câştige şi la Timişoara, mai cu seamă că pe ei îi avantajează o prezenţa numeroasă la vot.

Prezenţa la Timişoara a crescut la 34 la sută, faţă de 28,16 la sută câţi au votat în 2016.

„Mă bucură în mod deosebit că în categoria de vârstă între 18 şi 44 de ani, prezenţa la vot a crescut cu 44 la sută faţă de 2016, iar asta înseamnă că tinerii din Timişoara au înţeles că alegerile locale sunt importante pentru viaţa lor şi oraşul lor. Mă bucur că s-au implicat. O să fie o noapte lungă, noi aşteptăm după rezultate, nu avem alte informaţii. Avem delegaţi în aproape toate secţiile de vot, ei sunt foarte bine instruţi să aibă grijă ca nimic să nu se întâmplă cu voturile timişorenilor şi că vor fi numărate aşa cum trebuie. Noi o să rămânem aici toată noaptea, până vom ştii cine este viitorul primar al Timişoarei. Aceasta campanie a schimbat deja felul în care se face campanie în România. S-a bazat pe implicarea, crativitate şi energia timişorenilor care au vrut o schimbarei”, a mai spus Fritz.

„Toţi aceşti oameni, de patru ani de zile muncesc pe brânci să ajungă în administraţia locală, să schimbăm politica locală şi judeţeană. Ţin să mulţumesc timişorenilor şi timişenior care au ieşit la vot. Mulţumesc şi delegaţilor din secţii, care vor sta până la semnarea ultimului proces verbal. Timişul şi Timişoara au câştigat, pentru că de mâine vom avea conilieri locali, consilieri judeţeni şi primari. Este un câştig pentru Timiş şi vom arăta că face lucrurile altfeli”, spus Cristian Moş, candidatul USR-Plus pentru CJ Timiş.

În Timişoara au votat peste 93.000 de persoane faţă de aproximativ 80.000 în 2016. 

 
Procent din total alegători înscrişi pe listele de vot: 33,90 % faţă de 28,16 % în 2016.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările