Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii pentru Consiliul Judeţean Timiş. PNL şi USR-Plus râvnesc la şefia judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Administrativ din Timişoara
Palatul Administrativ din Timişoara

Dacă Primăria Timişoara a fost tot timpul un fief al dreptei, Consiliul Judeţean Timiş se află pe mâinile PSD. PNL şi USR-Plus râvnesc acest post.

Călin Dobra, preşedintele PSD Timiş, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a preluat mandatul de la Sorin Grindeanu, atunci acesta a plecat la Palatul Victoriei. De altfel, Dobra a preluat şi şefia PSD Timiş, în 2017, după excluderea fostului premier. Călin Dobra se laudă că în trei ani şi jumătate de mandat a atras 80 de milioane de euro din fonduri europene şi ar dori să continue proiectele începute. Înainte să intre în administraţie, Dobra a fost profesor de sport la un liceu gimnazial de la Lugoj, unde a predat între 2001 şi 2012.  



Anul acesta, PNL a trimis un candidat redutabil. Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi (la 13 kilometri de Timişoara) este unul dintre cei mai bine văzuţi edili din vestul ţării. Alin Nica, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Timişoara, a fost cel mai tânăr primar din România, în 2004, atunci când a ajuns în fruntea comunei Dudeştii Noi. Avea doar 23 de ani. A decis să dezvolte localitatea pe fonduri europene. Primul proiect l-a scris personal, apoi a adus în comună aproximativ 50 de proiecte, în valoare de peste 28 de milioane de euro. La 39 de ani, Nica încheie al patrulea mandat şi se poate lăuda că transformat complet comuna de lângă Timişoara. 

Calin Dobra

Alin Nica face parte din juriul de experţi care va desemna capitalele culturale europene pentru anii 2024 – 2026.

Nica a avut ca pasiune şi muzica, în 2013 ajungând până în finala naţională a Eurovision.

Alin Nica

Alianţa USR-Plus merge pe mâna lui Cristian Moş (37 de ani), un inginer cu o experienţă de peste 14 ani în domeniul privat. Ultimii opt i-a petrecut într-o companie internaţională, fiind liderul unei echipe care se ocupă cu proiectarea de aparatură medicală. El este preşedintele celei mai puternice şi numeroase organizaţii USR din ţară, devenită USR-Plus în ultimele luni. A intrat în politică în urmă cu patru ani. Este pasionat de motociclete şi practicant de arte marţiale.

Cristian Moş

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş (între 2012-1016) doreşte să revină în fruntea CJT, de această dată din partea ALDE. În anul 1986, Titu Bojin a devenit primar al localităţii Remetea Mare, ocupând această funcţie până în anul 1992. În anul 1996, Bojin a redevenit primar al localitatii Remetea Mare. Din anul 2001 si pana in 2011, Titu Bojin a fost director al Directiel Apelor Banat, a fost şi consilier judetean PSD şi a ajuns preşedinte al CJT pe listele USL. A revenit apoi ca şef al Apelor Banat, dar a părăsit PSD şi s-a înscris în ALDE.



Deputatul Adrian Pau (47 de ani) este candidatul celor de la Pro România. A fost ales la parlamentare din 2016 pe listele PSD, însă în ianuarie 2019, a demisionat din partid pentru a trece partidul condus de Victor Ponta. În 2008 a fost ales consilier local în  Timişoara, iar următoarea legislatură am fost membru al Consiliului Judeţean Timiş.

Imagine indisponibilă
Adrian Pau

Cornel Sămărtinean de la PMP are o vastă experienţă politică. Are în spate opt ani de mandat în Camera Deputaţilor.

Samartinean Cornel

Pe buletinele de vot se mai află Gabriel Toie (Partidul Republican), Ioan Romoşan (Partidul Verde), Zoltan Marrossy (UDMR, fost subprefect de Timiş), Marian Mayer (PRM) şi independentul Cristian Brâncovan (cunsocut activist civic). 

Pe aceeaşi temă: 

Medicul Virgil Musta, recomandări pentru a minimiza riscul de infectare la vot 

Alegeri despre nimic pentru patru ani de supravieţuire

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite