Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Alertă de coronavirus la Timişoara după sosirea unui avion din Italia. O femeie a averizat că fiicele ei vin din Lombardia

14
23 Feb 2020 12:53:28
Autor: Stefan Both
Aeroportul Timişoara
Aeroportul Timişoara

Autorităţile sanitar-veterinare s-au deplasat la Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara în dimineaţa zilei de duminică, 23 februarie, după aterizarea unui avion al companiei WizzAir, din direcţia Bergamo.

Avionul de la Bergamo a transportat la Timişoara în jur de 100 de pasageri. Bergamo face parte din regiunea Lombardia, care alături de Veneto se află în alertă maximă, reglementată prin decret-lege din cauza unor cazuri de coronavirus.
 
O femeie a alertat autorităţile spunând că fiicele ei se află în aeronava şi că acestea ar veni din zona afectată de coronavirus în Italia, unde deja 2 oameni au murit, iar alţi aproape 100 sunt infectaţi.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au mers imediat la aeroport şi au procedat la verificarea celor doi copii şi a încă unui pasager care ar proveni din acea zona din Lombardia.

Rezultatele au fost negative, însă li s-a recomandat celor trei că timp de 14 zile să stea izolaţi în casă.
 
Deşi autorităţile italiene nu au anunţat români care să fie suspectaţi de coronavirus, există pericolul ca persoane infectate cu noul virus să ajungă în ţara noastă, din cauza dinamicii călătoriilor pe rutele terestre şi aeriene. 
 
„Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene”, se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătăţii din România.
 
În aeroportul din Timişoara se află un punct medical special amenajat după apariţia virusului chinezesc. De asemenea, echipe de la Direcţia de Sănătate Publică fac controale. Până acum, aceştia controlau până acum avionele care soseau de la Frankfurt (aerport care are legături directe cu China). De astăzi, au fost luate în primire şi avionele din Italia.
 
Medicii au stat de vorbă cu pasagerii, au fost întrebaţi dacă au probleme medicale, febră, dureri de cap etc. Niciunul din pasagerii sosiţi de la Bergamo nu a fost izolat, s-au putut plimba prin aeroport. Apoi, oamenii au fost lăsaţi să plece acasă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

gigione deladolj
23.02.2020, 13:08:48

Stați unde ați plecat! Asumați va riscul! Nu veniți voi sa ne îmbolnăviți pe noi!

-2 (6 voturi)
staciu dan
23.02.2020, 13:34:28

Hai baga o bere Corona si calmeaza-te :)

+4 (4 voturi)
frinarul Lica
23.02.2020, 13:34:40

Astea sint masurile luate? au stat de vorba cu pasagerii? Tot in Adevarul iata ce am cititi https://adevarul.ro/news/eveniment/carantina-romanii-vin-cele-doua-regiuni-italia-aflate-carantina-cauza-coronavirusului-1_5e524bfd5163ec42715c0e48/index.html

+1 (1 vot)
Sybil
23.02.2020, 14:08:58

tot respectul pentru femeia aceea care a anuntat autoritatile. Asa trebuie sa faca toti care se intorc din zone unde exista oameni infenctati cu coronavirus.

+2 (2 voturi)
Lin Nitra
23.02.2020, 15:12:56

virusul are o perioada mai mare de incubatie de aproximativ o luna; nu 14 zile!! daca vreunul din ei este purtator fara simptome o sa-l transmita mai departe, iar tara asta nu e pregatita pt o epidemie cu asa ceva!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările