Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Alianţa Vestului rămâne momentan una exclusivistă. Robu: „M-au căutat şi primari PSD. Dacă ne-am înmulţi peste noapte am compromite această idee“

2
11 Dec 2018 15:19:51
Autor: Daniel Dancea
Nicolae Robu, primarul Timişoarei FOTO Mediafax/ Sebastian Tătaru
Nicolae Robu, primarul Timişoarei FOTO Mediafax/ Sebastian Tătaru

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că mai mulţi primari, inclusiv din PSD, şi-au exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Vestului. Până la obţinerea unor rezultate concrete, primarii celor patru oraşe care au fondat Alianţa Vestului nu sunt, însă, dispuşi să primească în asociere şi alte oraşe.

Denumită iniţial Patrulaterala Vestului şi transformată ulterior în Alianţa Vestului, tocmai pentru a permite intrarea în asociere şi a altor oraşe, Alianţa Vestului rămâne deocamdată una exclusivistă, formată din oraşele Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj Napoca. Încă de la semnarea documentului de înfiinţare a Alianţei, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a punctat acest aspect.

„Într-o primă etapă trebuie să demonstrăm ceva concret. Se ştie. Cu cât sunt mai mulţi decidenţi, cu atât deciziile se iau mai greu. Practic, în momentul de faţă noi îi reprezentăm indirect şi pe cei din zonele metropolitane. În etapa următoare, după ce vom proba eficienţa şi rezultatele acestei asocieri, nu cred că e o problemă să intre şi alte oraşe”, a declarat Ilie Bolojan.

Marţi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a întărit această idee, declarând că până la realizarea unor obiective concrete, Alianţa este închisă. „Iniţial am constituit Patrulaterala Vestului. Văzând cât de mare a fost interesul, am decis să venim şi cu un nume mai larg care arată că suntem în faţa unei structuri deschise. Sunt deja mai multe oraşe interesate. Cu tot respectul pentru toate oraşele din România şi primarii lor, eu am rugămintea să se înţeleagă un lucru. Dacă acum ne-am înmulţi în asociaţie peste noapte, am compromite această idee. Trebuie să o luăm pas cu pas. Vom fi deschişi, stăm de vorbă şi acum, dar trebuie să se înţeleagă că abordarea raţională este una foarte moderată. În prim-plan trebuie să fie producerea de rezultate”, a declarat Nicolae Robu, potrivit căruia inclusiv primari PSD şi-au exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Vestului.  
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

nu stiu
11.12.2018, 16:15:52

Momentan, si subliniez asta, mi se pare normala si calculata aceasta decizie. Sa vedem intai cum decurg lucrurile astea, ca sigur printre cei care vor sa intre in alianta vestului sunt si d-astia din vechea garda cu gandul "dar nu luam si noi ceva?".

spaima vitelor
11.12.2018, 19:53:07

Deci erau primarite, daca nu sunteti de acord sa va inmultiti cu dansele. Este dreptul domnului primar sa-si aleaga orientarile, atata timp cat nu-si supara prietenii mai etnici.