Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA în România, din nou la Timişoara. Zuckerman sprijină deschiderea unei filiale AmCham în Timiş

3
15 Jan 2021 00:30:17
Autor: Stefan Both
Alin Nica şi Adrian Zuckerman
Alin Nica şi Adrian Zuckerman

Alin Nica, preşedintele CJ Timiş a discutat cu Ambasadorul SUA despre deschiderea unei filiale AmCham în Timiş. Se doreşte şi o secţie dedicată Revoluţiei din Timişoara în viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington.

Prezent la Timişoara, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, pe tema a două proiecte importante pe care şeful CJ le doreşte implementate în Timiş.  
 
 În primul rând, preşedintele CJ Timiş i-a mulţumit E.S. pentru contribuţiile aduse întăririi parteneriatului strategic dintre cele două state, caracterizându-l drept cel mai apropiat ambasador de poporul român dintre toţi ambasadorii SUA: „Consolidarea independenţei energetice a României, proiectele din domeniul apărării şi al combaterii corupţiei, dovedesc că Statele Unite ale Americii sunt principalul aliat al ţării noastre. La nivelul Timişului, sprijinirea unor proiecte în domeniul protecţiei sociale, implicarea în iniţiative precum Via Carpathia, activitatea Comisiei Fulbright sau promovarea parteneriatelor între universităţi din Timiş şi din SUA sunt demersuri concrete care îşi vor arăta beneficiile pe termen lung”, a spus Alin Nica. 
 
În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat importanţa deschiderii unei filiale a Camerei de Comerţ Româno-Americane AmCham la Timişoara, structură care ar dinamiza investiţiile companiilor americane în zona de vest. Într-o altă ordine de idei, Alin Nica a solicitat sprijin din partea autorităţilor americane pentru ca viitorul Muzeul al Victimelor Comunismului din Washington să aibă o secţiune dedicată Revoluţiei de la Timişoara. Ambasadorul a salutat demersul, subliniind importanţa celor întâmplate în `89 pentru drumul spre libertate şi democraţie al poporului român.  

 
În contextul în care dl Adrian Zuckerman se află la final de mandat, preşedintele CJ i-a înmânat un cadou cu o simbolistică profundă pentru democraţia timişeană şi românească. Este vorba despre un tablou cu imaginea Pieţei Unirii din Timişoara, realizat de pictorul Mihai Teodor Olteanu.   

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ana_
15.01.2021, 06:20:11

Un mandat destul de scurt, dar cu mult folos pentru noi. Mulțumim pentru sprijin.

imsi imsi
15.01.2021, 07:39:33

poate pt ine ca pt mine nu. se pare ca amicul tau a fost mazilit pt idioteniile spuse si facute.

-1 (1 vot)
ana_
15.01.2021, 08:10:30

Se pare? Ne-am îmbogățit cunoștințele.

Modifică Setările