articolul anterior articolul urmator

ANAF, umilită într-un proces cu o multinaţională acuzată că şi-a externalizat profitul ca să plătească impozite mai mici

17
17 Jul 2019 18:17:07
Autor: Dani Dancea
O companie pusă la plată pentru că şi-a externalizat profitul a umit Fiscul în instanţă
O companie pusă la plată pentru că şi-a externalizat profitul a umit Fiscul în instanţă

17 Comentarii

dominic paul
17.07.2019, 19:03:46

Multinationalele au consacrat practica profitului zero pentru a plati zero impozite la stat.

+3 (7 voturi)
arogantu
17.07.2019, 22:11:52

Aha iar anaf a consacrat practica impozitarii dupa ureche . Hotomanii de la anaf ca sa dea bine la catastiful politic comite nenumarate abuzuri ptr care nimeni nu okateste niciodata iar banii dati sunt greu de recuperat .... de aia investitorii seriosi ( aia de nu fac afaceri cu statul ) fug mancand pamantul din romania

-1 (5 voturi)
niki nikita11
17.07.2019, 21:49:02

sa vedem in cat timp isi vor vedea un leu inapoi. sa dai bani statului roman e ca si cum ai da bani betivanului de bodega. ii mai vezi inapoi la primul 'salar'. din pacate nici nu poti altfel, normele metodologice ii apara si le da dreptul sa talhareasca astfel. Si ca sa vedeti parsivitatea sistemului asta: in mod normal cand se face o astfel de regula cum ca statul are dreptul sa execute creanta inainte ca vreo instanta sa decida asta, e acompaniata de o alta lege care spune ca valorile executate se opresc intr-un cont special de care nici statul nici cel calcat nu are voie sa se atinga pana la decizia finala. Nici pomeneala de legea companion in romania. Practic betivanul iese clatinandu-se din bodega, i-l ia la bataie pe primul de pe strada, ii inhata banii si instant intra si-si mai ia un detz de vodga de banii talhariti. Daca te plangi si castigi ti-i va da ca orice talhar cum spuneam la 'primul salar'. De obicei au grija sa le datorezi tu chiar mai mult intre timp daca esti cinstit. Retorica cu nu vor sa inregistreze profit e si ea valabila in toata lumea occidentala... dar la cat doresc statele sa inhate(~70%) nimeni nu doreste si nu considera cinstit asa.

-2 (2 voturi)
silent warrior
17.07.2019, 22:25:08

niki nikita11 Corect. Numai ca incepe sa nu le mai mearga cu hotia la drumul mare. Vezi cazul fratilor Micula. Ideea e ca bugetarul nesimtit , nu are nimic de pierdut pt ca nu are nicio raspundere. Inspectorii fiscali care au comis furtul , ca furt se cheama , ar trebui sa fie pusi la plata si dati afara . Altfel niciodata nu se va schimba nimic in sistemul asta. Daca merge , merge , daca nu , zicem ca am glumit.

-2 (2 voturi)
Caragea Virgil
17.07.2019, 23:27:24

Nici ANAF dar nici multinaționalele nu sunt vreo lumină de cinste și corectitudine . Mai ales cînd e vorba de șușanele din Ungaria , toată mizeria pute - substratul POLITIC sare în ochi ca un deget bandajat . Un posibil scenariu : avocații ANAF , duplicitari ( nu se pune problema incompetenței la un astfel de nivel ) au "căzut la pace" cu avocații părții ungare , iar noi -plătitorii de taxe și impozite - achităm nota de plată . Despre corectitudinea judecătorului este aproape imposibil de vorbit - omul a judecat pe ceeace a primit în dosarul cauzei . Deși - după cum bine știm cu toții - Judtiția romănă "primește mutările în plic" pe filiera politică .

+3 (3 voturi)