Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Anul acesta au murit de cancer peste 50.000 de persoane, de cinci ori mai mult decât decesele cauzate de COVID-19

8
3 Dec 2020 22:10:35
Autor: Stefan Both
Noul ambulatoriu de la OncoHelp a fost inaugurat
Noul ambulatoriu de la OncoHelp a fost inaugurat

Construcţia celui mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul ţării, de la OncoHelp din Timişoara, a început în luna mai 2019, fiind finalizată în luna noiembrie 2020.

Cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul ţării, din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timişoara, a fost inaugurat vineri. Este vorba despre investiţia recent încheiată - în valoare de peste 2,2 milioane de euro -  care cuprinde construcţia realizată în regim S+P+2 etaje, cu o suprafaţă totală de 2.130 metri pătraţi.  
 
Acest ambulatoriu va deservi pacienţi din partea de Vest a ţării, dar şi din judeţe mai îndepărtate. Pe lângă serviciile de specialitate, aici vor fi oferite posibilităţi de cazare - în camere cu două sau trei paturi şi baie proprie, oferind astfel condiţii hoteliere de excepţie, în mod gratuit, pentru 48 de pacienţi.  
 
Aceştia vor beneficia şi de trei mese pe zi, tot în regim gratuit. 
 
Cazarea pacienţilor care se află în curs de radioterapie, cu domiciliul în alte localităţi, şi cu posibilităţi modeste de cazare în Timişoara a fost unul din motivele importante care au condus la realizarea ambulatoriului de radioterapie în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timişoara.  
 
“Cancerul evoluează continuu şi nu se opreşte în perioada carantinei. Studii serioase din literatura de specialitate arată o creştere semnificativă a mortalităţii prin cancer în anul 2020. Cancerul rămâne şi azi împăratul tuturor bolilor, cu peste 80.000 cazuri noi în România anul acesta şi 50.000 decese, de cinci ori mai mult decât decesele cauzate de COVID-19. 
 
Considerăm că menţinerea unor servicii de calitate, efectuate la timp, pentru bolnavii de cancer rămâne o prioritate esenţială. Am dezvoltat noul ambulatoriu de radioterapie într-o perioadă vitregă, supuşi multor constrângeri financiare şi logistice, cu convingerea că trebuie să continuăm această luptă”, a spus Şerban Negru, preşedinte al Asociaţiei OncoHelp.  

 
Spaţiu nou, elegant şi generos  
 
Construcţia noului ambulatoriu de radioterapie a început în luna mai 2019, fiind finalizată în luna noiembrie 2020. Aici sunt integrate cabinetele medicale în regim ambulatoriu - specialitatea Radioterapie: la parter, pe o suprafaţă de 468 metri pătraţi va funcţiona zona de recepţie, sala de aşteptare, şi un număr de şapte cabinete medicale de specialitate - Radioterapie.  

 
Pe lângă acestea, la subsol va funcţiona camera de conturaj şi planning al tratamentului prin radioterapie, şi o sală de curs care va permite desfăşurarea activităţii didactice în cele mai bune condiţii pentru studenţi şi rezidenţi.  
 
Etajele 1 şi 2 vor deservi ca zonă de cazare pentru 48 de pacienţi, în camere cu doi sau trei paturi, cu baie proprie. 

 
Acestea vor face parte din Laboratorul de Radioterapie OncoHelp - care va deveni cel mai mare centru de radioterapie din vestul României.  
 
“Prin finalizarea şi darea în folosinţă a acestui imobil am reuşit să atingem două obiective importante cuprinse în planurile de dezvoltare ale Centrului de Oncologie Oncohelp. Unul dintre ele e reprezentat de mutarea ambulatoriului de radioterapie în casă nouă, într-un spaţiu elegant şi generos în care pacienţii vor beneficia de îngrijire medicală în cele mai bune condiţii. Un al doilea obiectiv, şi poate cel mai important, este reprezentat de posibilitatea de a oferi sprijin pacienţiilor din afara Timişorii - prin cazarea gratuită a acestora pe întreaga durată a şedinţelor de radioterapie de care beneficiază în cadrul spitalului nostru” a declarat Valeriu Borugă - manager general al Asociaţiei OncoHelp. 

 
Vă mai recomandăm:

Proiect fără precedent în UE: cursuri intensive de terapie intensivă. Câţi români s-au înscris în program  

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

VIDEO Tratament inovator, folosit pentru tratarea COVID-19 la spitalul în care lucrează doctorul Virgil Musta

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Sorin Ionascu
3.12.2020, 23:29:32

Fanele, esti platit la cuvinte? De ce repeti ce ai scris mai sus? Sau ai uitat deja cand ai ajuns la paragraful urmator ce ai scris mai inainte?

Ludwig
3.12.2020, 23:56:38

Sa nu uitam a oncohelp este privat deci cati isi permit asa ceva sa plateasca tratamentul?

-8 (10 voturi)
Sorin Ionascu
4.12.2020, 00:04:06

Oncohelp e privat, dar are - presupun - contracte cu casele de asigurari, asa ca se platesc doar serviciile lor, si acelea putand fi decontate intr-o oarecare masura. Tratamentele efective sunt, deregula, decontate de casele de asigurari. Dar la ce cerere e acum, probabil coada va fi pana la Oradea.

+1 (1 vot)
Ludwig
4.12.2020, 08:18:58

Sorin Ionascu Si fondurile se epuizeaza rapid in primele zile din luma...asa e peste t ot...

-6 (10 voturi)
IonIon Codreanu
4.12.2020, 10:10:34

”Anul acesta au murit de cancer peste 50.000 de persoane, de cinci ori mai mult decât decesele cauzate de COVID-19” Comparație absolut idioată!

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările