Arborii periculoşi, transformaţi în opere de artă. Sculpturile vor fi realizate de către studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar
putea arăta copacii sculptaţi de la Timişoara FOTO Dominic Fritz
Aşa ar putea arăta copacii sculptaţi de la Timişoara FOTO Dominic Fritz

Consiliul Local Timişoara a aprobat marţi, 27 iulie 2021, un parteneriat între Primăria Timişoara şi Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest prin care arborii tăiaţi de primărie pentru că nu mai prezintă siguranţă să fie tranformaţi de studenţi în opere de artă.

Potrivit Primăriei Timişoara, iniţiativa acestui parteneriat aparţine reprezentanţilor Secţiei Sculptură din cadrul Facultăţii de Arte, care au solicitat o parte din lemnul rezultat în urma tăierii arborilor uscaţi, lemn pe care doresc să îl utilizeze în scop didactic, creând sculpturi ce ulterior vor fi donate oraşului. Astfel, primăria le va permite studenţilor să transforme arborii pe care oricum i-ar fi tăiat, în opere de artă.

„Calitatea vieţii în oraş este strâns legată şi de respectul pe care îl arătăm arborilor, în primul rând îngrijindu-ne de starea lor de sănătate. Acesta este şi motivul pentru care am înfiinţat recent funcţia de Grădinar Şef al Timişoarei, funcţie pentru care vom căuta cel mai bun profesionist capabil să se îngrijească de bunăstarea arborilor seculari şi îmbogăţirea zestrei verzi a oraşului. Trebuie să acordăm respectul cuvenit, însă, şi arborilor valoroşi care au ajuns să se usuce, din cauze naturale sau de prost management al spaţiului verde, iar o astfel de soluţie respectuoasă este transformarea lemnului în opere de artă”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a dat în acest sens exemple din Canada, Italia sau Marea Britanie. Printre primii arbori uscaţi, al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă, se numără stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Copacii din Timişoara au prins glas: „Vă ajut să respiraţi, vă rog să nu mă tăiaţi”

Timişoara are un copac plantat pe vremea când oraşul era paşalâc turcesc. "Bătrânul" de peste 330 de ani va primi, în sfârşit, atenţia care i se cuvine

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite