Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Asaltul AUR de la Primăria Timişoara. A fost dechis dosar penal pentru violarea sediului profesional VIDEO

5
14 Jan 2022 17:47:38
Autor: Daniel Dancea
George Simion a pătruns cu forţa în Primăria Timişoara, alături de un grup de manifestanţi AUR FOTO TVR Timişoara
George Simion a pătruns cu forţa în Primăria Timişoara, alături de un grup de manifestanţi AUR FOTO TVR Timişoara

Poliţia Timiş s-a autosesizat în urma scandalului provocat de AUR, la Primăria Timişoara. Vineri, co-preşedintele AUR, George Simion, şi un grup de susţinători au intrat cu forţa în Primăria Timişoara, cerând să se întâlnească cu Dominic Fritz.

„Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei Municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”, anunţă IPJ Timiş.

Potrivit Codului Penal, infracţiunea de violare a sediului profesional este reglementată de art 225 şi prevede că „pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu (PNL), a condamnat în termeni duri descinderea AUR de la Primăria Timişoara.

„Condamn descinderea ilegală în Primăria Timişoara a unui grup condus de un parlamentar AUR, ce s-a desprins dintr-un miting autorizat şi care era în desfăşurare pe trotuarul din faţa clădirii primăriei. Intrarea cu forţa într-o instituţie, fără respectarea normelor legale, se pedepseşte de către autorităţile statului român. Intervenţia Jandarmeriei române a dus la evacuarea imediată a grupului turbulent. Vor urma sancţiuni conform prevederilor legale. Suntem pe poziţii şi la Lugoj unde au, din nou, o acţiune autorizată”, a transmis liberalul Ovidiu Drăgănescu.

Jandarmeria susţine că au fost identificate persoanele care au intrat în primărie şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Radu Mircea
14.01.2022, 17:56:09

# Este o intrecere socialista intre Sosoaica si Simion pentru locul unu in scandal public . Deocamdata conduce detasat Sosoaica (e adevarat ca a furat startul de mult) , dar si Simion vine tare din urma . Se zvoneste in tirg ca mai multe saloane de 2x3 m se capitoneaza la Balaceanca . Numele viitorilor locatari este inca un secret , insa culoarea galben lamiie a peretilor spune multe .

+2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
14.01.2022, 18:02:36

Comentariu considerat abuziv.

Coco Cocos
14.01.2022, 18:18:28

acest individ instigă la anarhie și nerespectarea legii...ce e atât de greu de înțeles? ce s-ar întâmpla dacă toți ar proceda așa? justiția trebuie să se pronunțe cât mai curând...

+3 (3 voturi)
Iliana Bruckner
14.01.2022, 20:49:45

Militie-Politie. Vreme de 3 ani,intre '49 si '51 au fost eliminati(omorati,trimisi la canal)98% dintre politisti. Au urmat militienii,oameni in mare fara pic de scoala,si de care lumea se temea. De trista amintire. La 27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana. Doamne,ce frumos suna(ca si jandarmeria,de altfel) Numai ca afara-i vopsit gardul... Dominic Friz spune:E de neconceput ca politia si jandarmeria a asistat impotente la acest act act violent. Ei,domnule Friz,asa-i militia noastra,gingasa,nu da buzna-Caracal,Onesti Bolintin-Vale,lista este nesfarsita. Bun,veti spune ca se intampla si la case mai mari.Dar aceasta nu e o scuza pentru pestele imputit de la cap.

Fil Bert
14.01.2022, 21:19:08

Da, sigur, se deschid dosare si...atit. Sosocarii sint bine-merci, nu-i intreaba nimeni de sanatate, fac ce vor.

Modifică Setările