articolul anterior articolul urmator

Atentat la istoria Timişoarei. Două clădiri dintr-o lovitură. Liceul Israelit şi palatul proiectat de Szekely Laszlo, arhitectul oraşului modern, sortite dărâmării

8
21 Feb 2017 16:42:41
Autor: Stefan Both
Palatul proiectat de Szekely Laszlo este în pericol FOTO Ştefan Both
Palatul proiectat de Szekely Laszlo este în pericol FOTO Ştefan Both

8 Comentarii

Tamas NickCell A4
21.02.2017, 17:52:34

Hát ce este unguresc trebuie daramat .................intrebarea fireasca este dar comunitatea maghiara ce are de spus la povestea asta? Observ ca cea sîrbeasca a fost redusa la tacere in cazul cladirii disputate dela Revolutie incoacse............... ROibu asta a propus macar un schimb de teren intravilan unde sa se ridice in folosul comunitatii maghiare o cladire asemanatoare copie a celei ce se doreste a fii distrusa?

-1 (1 vot)
Adi L.
21.02.2017, 19:29:19

Cred că voi, ungurii, aveţi un reflex condiţionat: dacă vedeţi sau auzi ceva care are rezonanţă maghiară, începeţi cu lamentările că sînteţi oprimaţi, asimilaţi, privaţi de drepturi, etc. Nici măcar n-ai citit articolul, aşa-i? Arhitectul care a gîndit clădirile avea nume unguresc (poate că nici nu era ungur, ci evreu cu nume unguresc), dar de unde şi pînă unde liceul ISRAELIT era pentru ,,comunitatea maghiară''? Ia uite pentru cine/ale cui sînt clădirile: ,,Fundaţia respectivă administrează toate clădirile lăsate de evreii care au emigrat, ei fiind cei care se ocupă şi când vine vorba de chirii ori de vânzări.''

+1 (1 vot)
Strajeru Dan
21.02.2017, 22:16:53

De ce nu ma mir? Timisoara e un oras vandut unei comunitati dezradacinate, care nu are nicio legatura cu Romania si cu istoria ei. Ceilelti sunt neimtitori si lipsiti de sentimentul apartenentei la un spatiu istoric si cultural. Se intamoa ceea ce trebuie sa se intample intr-o tara care nu gazduieste nicio natiune. Doar niste hoarde.

+1 (1 vot)
Brain surgeon
21.02.2017, 22:28:44

Oare ce se intampla in orasul fanion al revolutiei romane ? La ce modificari genetice au fost supusi edilii postrevolutionari ai acestui minunat oras ? Toti au fost inrobiti banului alaturi de justitia care a fost destul de oarba incat sa nu vada lucrurile evidente in toate retrocedarile petrecute ! Sau poate ca trebuieste readus din exil pastorul Tokes ! Ce spuneti timisoreni,nu puteti singuri ?

George
21.02.2017, 22:46:28

Ce pretenții poți avea de la oameni care nu sunt ai locului și de la oameni care deși sunt ai locului nu au habar mai deloc despre pământul pe care trăiesc? Vina nu e lor, dar asta nu înseamnă că trebuie lăsați să distrugă memoria Banatului!