Atenţie la bişniţarii de valută! O femeie care voia să schimbe euro, racolată de un escroc de la ghişeul unei bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar de înşelăciune în care un bărbat a fost acuzat că a înşelat o femeie pe care a racolat-o dintr-o bancă pentru a-i schimba euro.

Doi ani de închisoare cu executare a primit un bărbat acuzat că în vara anului 2017 a înşelat o femeie din Deta, judeţul Timiş, căreia i-a promis că îi schimbă 200 de euro contra sumei de 900 de lei, plătindu-i pe cei 200 de euro doar 120 de lei.

Totul s-a întâmplat în 20 iulie 2017. Femeia era într-o agenţie BRD din Deta, aşteptând la coadă la casierie să schimbe 200 de euro. În timp ce aştepta la ghişeu, în bancă a intrat un bişniţar care a abordat-o pe femeie, spunându-i că îi schimbă el banii, cu acelaşi preţ cu care i-ar fi schimbat banca.

Femeia a ieşit afară împreună cu bărbatul, iar în faţa ei bişniţarul a numărat 900 de lei, (la exterior o bancnotă de 100 lei, iar în interior 4 bancnote a câte 200 lei). Suma pe care i-a înmânat-o escrocul femeii a fost, însă, de numai 120 lei (la exterior o bancnotă de 100 lei, iar în interior 4 bancnote a câte 5 lei).

„Persoana vătămată nu a mai numărat banii şi, după ce a făcut câţiva paşi, dorind să introducă o parte din bani în portofel, a constatat că la exterior se afla doar o bancnotă de 100 lei iar în interior 4 bancnote a câte 5 lei, în total suma de 120 lei. S-a uitat după inculpat, însă acesta nu mai era”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Pe baza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din bancă, dar şi de pe alte camera de supraveghere, bărbatul a fost identificat, judecat şi condamnat la doi ani de închisoare, judecătorii constatând că bărbatul este un specialist al escrocheriilor.

„Inculpatul nu se află la prima abatere de acest gen, acesta fiind condamnat în mod repetat pentru infracţiuni de furt şi înşelăciune, iar fapta din acest dosar a fost comisă la scurt timp după împlinirea restului neexecutat dintr-o liberare condiţionată de care a beneficiat anterior (acesta aflându-se în stare de recidivă postexecutorie). În acest context, chiar dacă paguba produsă în această cauză are un cuantum redus, Curtea de Apel a apreciat că periculozitatea inculpatului este ridicată, acesta perseverând în activităţi infracţionale ce vizează patrimoniul, astfel încât durata pedepsei închisorii, stabilită de prima instanţă, reflectă în mod corect situaţia particulară a inculpatului”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite