Timişoara

articolul anterior articolul urmator

AUDIO Politician PNL din Timişoara, atac fără precedent la adresa DNA: „Cine sunteţi, domnilor procurori? În acest oraş nu va decide DNA ce este oportun”

13
23 Sep 2015 12:26:03
Autor: Daniel Dancea
Ciprian Jichici a fost ales consilier local din partea PNL FOTO Adevărul
Ciprian Jichici a fost ales consilier local din partea PNL FOTO Adevărul

Ancheta derulată de procurorii DNA Timişoara în dosarul de finanţare a echipei de fotbal din perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu a provocat o reacţie virulentă din partea consilierului local Ciprian Jichici (PNL), care a anunţat chiar că pregăteşte un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Timişoara să ia poziţie împotriva DNA Timişoara.

Timişoara se află într-o situaţie fără precedent, fiind în imposibilitatea de a mai finanţa asociaţiile sportive susţinute de la bugetul local. În această situaţie s-a ajuns după ce Curtea de Conturi a stabilit că finanţarea echipelor de baschet, fotbal şi rugby este ileaglă. Lipsa finanţării a atras după sine şi anuţul privind iminenta retragere a echipei de baschet din campionat şi cupele europene, din cauza problemelor financiare cu care clubul se confruntă.

În această situaţie s-a ajuns şi pentru că nimeni de la Serviciul Juridic al Primăriei Timişoara nu şi-a asumat semnarea unui document care permitea finanţarea. Reticenţa juriştilor din Primăria Timişoara de a semna finanţarea echipei de baschet are şi o explicaţie: anchetarea secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari şi a fostului primar, Gheorghe Ciuhandu pentru finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli, din perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu.

Acuzaţiile din dosar, potrivit cărora finanţarea echipei de fotbal a fost făcută „cu încălcarea principiului oportunităţii ce guvernează derularea şi funcţionarea activităţilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunităţii”, a determinat o reacţie vehementă din partea consilierului local Ciprian Jichici (PNL), care consideră că oportunitatea alocării unor sume de bani este doar atributul Consiliului Local.

Cine sunteţi stimaţi domni de la DNA Timişoara şi stimaţi domni şi doamne de la Curtea de Conturi să vă substituiţi autorităţii publice locale şi să stabiliţi ce e oportun pentru acest oraş. Cine sunteţi domnilor procurori? Pentru că eu m-am săturat să  fiu membru  în Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi să vină un procuror sau un membru al Curţii de Conturi să vină să mă înveţe pe mine ce e oportun şi ce nu e oportun pentru acest oraş. Singurii care decid ce e oportun sau nu sunt cetăţenii, care vor decide în 2016 să nu mă mai voteze dacă nu le convine nu mă vor mai vota”, a spus Jichici.

Consilierul PNL a mai spus că pentru şedinţa următoare pregăteşte chiar un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Timişoara să ia atitudine faţă de atitudinea DNA. „Aceste abuzuri la adresa autorităţii şi independenţa Consiliului Local Timişoara nu mai poate continua. Suntem călcaţi în picioare. În aces oraş nu va decide DNA sau Curtea de Conturi ce este oportun. Consiliul Local este singura instituţie abilitată să facă acest lucru”, a mai spus Jichici. Consilierul local a mai spus că se simte liber să aibă această reacţie pentru că nu se teme de niciun fel de repercusiuni.

„Sunt politician, dar nu am făcut nimic ilegal şi de aceasta am această libertate de a critica documente şi decizii pe care aceste instituţii le iau. Eu nu mă refer la analiza caracterului legal, ci la analiza oportunităţii. Este inadmisibil ca în documente DNA să fie analizată oportunitatea unor decizii pe care Consiliul Local le ia”, a declarat Jichici pentru „Adevărul”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Paul Andrei
23.09.2015, 12:40:26

Comentariu considerat abuziv.

gyll
23.09.2015, 13:22:26

Comentariu considerat abuziv.

Darius
23.09.2015, 13:25:36

Pe astia numai glontul ii mai potoleste .

+4 (8 voturi)
cuore hombra
23.09.2015, 13:47:16

pe de-o parte, sunt de acord cu gestul lui Jichici - sunt mute echipe in Liga1 subventionate bien-merci de catre Primarii. Si atunci in Timisoara de ce n-ar fi`? Pe de alta parte, constat ca DNA-Banat este organizata foarte prost, si formata din oameni incopetenti. Adica, dau cu bata acolo unde nu doare pe nimeni, doar ca sa se afle in treaba. De ce nu fac curatenie in Magistratura sau politie, unde se iau bani la greu din Mafia imobiliara? Pentru ca insasi cei ce trebuie sa controleze acest flagel, fac parte din aceste organizatii criminale

-1 (7 voturi)
Darius
23.09.2015, 14:10:15

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (13)