Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Autospecială de peste 800.000 de euro pentru intervenţii la mare înălţime. De ce spun pompierii că e unică în România

0
21 Dec 2018 15:15:01
Autor: Daniel Dancea
Autospeciala cumpărată de Primăria Timişoara pentru ISU Timiş FOTO Simion Moşiu
Autospeciala cumpărată de Primăria Timişoara pentru ISU Timiş FOTO Simion Moşiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a primit o autospecială de intervenţii la înălţime în valoare de 820.000 de euro. Maşina a fost cumpărată de Primăria Timişoara şi dată în folosinţa ISU. O autospecială similară, de aproape un milion şi jumătate de euro, a fost cumpărată pentru ISU şi de Consiliul Judeţean Timiş.

O autospecială de intervenţii până la 42 de metri înălţime a fost cumpărată de Primăria Timişoara cu 820.000 de euro şi pusă la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că autospeciala este ultimul model, fiind unică în România. „Noi ne-am pregătit pentru situaţii de urgenţă care pot apărea. Avem emise autorizaţii pentru blocuri cu 15, 20 de etaje. Va mai apărea o clădire la ISHO de 30 de etaje şi trebuie să fim pregătiţi pentru situaţii în care trebuie să salvăm vieţi sau bunuri”, a spus Nicolae Robu.

Autospeciala primită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de la Primăria Timişoara este ce-a de-a doua de acest gen care intră în dotarea ISU. În urmă cu un an, Consiliul Judeţean Timiş a cumpărat o autospecială de intervenţii la 70 de metri înălţime care a costat aproape un milion şi jumătate de euro. La predarea şi prezentarea autospecialei cumpărate de Consiliul Judeţean s-a organizat şi o ceremonie pentru care a fost închisă circulaţia în faţa Palatului Administrativ.

Potrivit reprezentanţilor ISU Timiş, autospeciala cumpărată de Consiliul Judeţean Timiş este unică în România prin înălţimea la care se poate interveni, în timp ce autospeciala cumpărată de primăria Timişoara, chiar dacă ajuinge la o înălţime mai mică, este unică prin dotări. Potrivit ISU Timiş, una din dotările care o face specială este aceea că braţul culisabil al autospecialei este articulat şi poate fi mişcat în mai multe direcţii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii