Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Fiica lui Iosif Rotariu, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Avocat: „Nu înţeleg cum pot trimite după gratii o tânără de 34 de ani, bolnavă de diabet“

29
25 Apr 2019 22:13:39
Autor: Stefan Both
Romina Rotariu, avocata Rominei Rotaru
Romina Rotariu, avocata Rominei Rotaru

Judecătoria Timişişoara a decis, joi, condamnarea Rominei Rotariu la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. Avocata familiei Rotariu consideră decizia ca fiind una exagerată.

Romina Rotariu, fiica fostului internaţional Iosif Rotariu, a fost trimisă în judecată pentru purtare abuziva. Mai exact, aceasta a lovit un copil de doi ani, în creşa familiei în care lucra. Copilul s-a ales cu o fractură la picior, iar imaginile surprinse de camera de supraveghere au contat decisiv în rândul anchetatorilor şi judecătorilor. 
 
Pe lângă condamnarea la închisoare, Romina Rotariu a fost obligată şi la plata unei despăgubiri de 100.000 de euro. 
 
Decizia instanţei nu este una definitivă, ea urmând să fie contestată la instanţa superioară de către avocata familiei Rotariu.
 
“Este o pedeapsă excesivă, în condiţiile în care am arătat că, în momentul incidentului, Romina Rotariu se afla într-o criză de hipoglicemie. Despre cuantumul despăgubirilor, de 100.000 de euro, ce să mai spun…A venit în sală o doamnă psiholog, care a spus ca micuţul este terminat pe viaţă, că are nevoie de consultanţă psihologică. La întrebarea mea, a răspuns că acele şedinte de psihoterapie le va susţine ea, contra cost, fireşte. Iar judecătorul a decis o sumă din care doamna să poată fi platită. Vom contesta sentinţa, fără îndoială, pentru că nu s-a ţinut cont de circumstanţele atenuante, iar bunica copilului, care nu a fost atentă cu copilul după externarea din spital şi acesta şi-a mai fracturat o mână, nu a primit nicio sancţiune. Acest judecător este tânăr, fără experienţă, şi probabil că vrea să fie băgat în seamă, altfel nu înţeleg cum poate trimite la închisoare o tânără în vârstă de 34 de ani, bolnavă de diabet”, a declarat avocata familiei Rotariu, Carmen Obîrşanu, pentru Impactpress.ro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

kitty kat
25.04.2019, 22:51:50

Merita o pedeapså si mai mare scroafa! De sufletul bietului copilas nu vå doare, animalelor?

+14 (18 voturi)
Costica vasile
26.04.2019, 09:38:41

kitty kat La fel zic si eu !O dobitoaca care s-a purtat ca atare ! Sa faca puscarie...sa se ceara undeva la conditii grele si sa scape repede cu compensatii in Euro....pt conditii grele de detentie !

+9 (11 voturi)
Marcel Panciu
25.04.2019, 23:21:47

Dupa ce am citit acest articol, o singura concluzie pot trage: Romina Rotariu trebuie sa-si ia urgent alt avocat.

-2 (14 voturi)
Stan Toma
26.04.2019, 08:05:08

Sa bati o persoana pana ii rupi piciorul si sa mai si si pretenții ca lege a este aspră?

+11 (15 voturi)
gmbplay
26.04.2019, 08:32:09

Si hitler era bolnav , dar asta nu-l scuza cu nimic .

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (29)