Timişoara

articolul anterior articolul urmator

BAC 2014 Oralul la Română, floare la urche pentru elevii din Timiş. Un tânăr a fost dat afară din examen pentru că i-a sunat telefonul

0
10 Jun 2014 17:42:44
Autor: Daniel Dancea
Alexandara Năstase, una din tinerele care a susţinut astăzi examenul de Bacalaureat Foto Daniel Dancea
Alexandara Năstase, una din tinerele care a susţinut astăzi examenul de Bacalaureat Foto Daniel Dancea

Prima zi a sesiunii de Bacalaureat din acest an s-a desfăşurat fără incidente majore în Timiş. Singura problemă a creat-o un elev de la Liceul Ion Mincu, care a fost dat afară din examen pentru că i-a sunat telefonul. În rest, elevii au promovat pe bandă una din cele mai uşoare probe ale Bacalaureatului.

Proba orală la Limba Română este una din cele mai uşoare hop-uri ale examenului de Bacalaureat. Acest lucru s-a resimţit şi în atitudinea candidaţilor care au părăsit sala foarte relaxaţi, cu gândul la problele  scrise, acolo unde contează nota şi unde subiectele sunt mult mai dificile.

A fost super-lejer. Mi-a picat textul administrativ-juridic. Am ştiut”, a declarat în fugă o tânără care a susţinut examenul la Liceul Jean Louis Calderon din Timişoara. „Mie mi-a căzut un subiect despre importanţa cărţilor în rândul tinerilor, despre vârstele lecturii. A fost puţin mai simplu decât mă aşteptam. Mă aşteptam la ceva mai complicat, dar a fost ok. Mă aştept să fie tot aşa, deşi se ştie că examenele scrise sunt mult mai grele”, a declarat Mircea Filip, la ieşirea din examen.

„Mi-a picat textul publicistic. Cred că am luat experimentat din ce am văzut. Pentru scris mă aştept la mai multă seriozitate. Acolo nu îţi mai pune nimeni întrebări ajutătoare”, a spus  Vlad Mesaroş după examen. „Nu prea îşi dă lumea interesul pentru că nu sunt note, ci doar competenţe. La scris mă aştept să fie mai greu”, a spus şi Alexandra Năstase.

În ciuda dificultăţii reduse a probei orale la Limba Română, un elev de la Liceul Ion Mincu a fost dat afară din examen pentru că i-a sunat telefonul după începerea examenului. Tânărul se poate considera căzut pentru că nu se mai poate prezenta la celelalte probe. Mai mult decât atât, potrivit regulamentului, acesta nu mai are dreptul să se prezinte la examenul de Bacalaureat în următorii doi ani.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările