Bănăţenii sunt clienţii preferaţi ai fast-food-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din studiile companiilor din domeniu reiese că bănăţenii fac tot mai multe vizite şi lasă tot mai mulţi bani în schimbul mâncării.

În plin an de criză, marile lanţuri de fast-food-uri nu se plâng de scăderi ale veniturilor şi continuă să deschidă tot mai multe unităţi. Pentru afaceri de succes, liderii au ajuns să îşi studieze clienţii prin sondaje complexe. Din cel mai recent studiu realizat de KFC pentru Adevărul de Seară reiese că bănăţenii cumpără multă mâncare preparată rapid, în timp ce ieşenii nu prea îşi permit să mănânce în oraş.
Astfel, în timp ce bănăţenii mănâncă pe patru ori pe săptămână în fast-food-uri, clujenii sunt mai conservatori cu junk-food-urile, pe când bucureştenii lasă cei mai mulţi bani. Astfel, un bănăţean cheltuie, în medie, la fiecare vizită într-un fast-food circa  11 lei, un bucureştean 11, 5 lei, un constănţean 9,5 lei, un clujean 10,5 lei, în timp ce la Iaşi rezultă o medie mai mică, de doar 9 lei.

Deschişi la produse noi
În capitala Banatului, ponderea clienţilor de sex masculin este de 55 la sută, faţă de 45 la sută femei, cu vârste foarte diferite, de la adolescenţi la bătrâni, fără o prezenţă masivă a unui anumit segment. „Bănăţenii sunt deschişi la produsele noi şi cele aflate in promovare. Vor arome şi sunt curioşi. Sunt clienţii perfecţi. În alegerea localului contează mult curăţenia, ospitalitatea şi ambianţa localului”, spune Călin Ionescu, director general KFC România. Nutrioţioniştii susţin că junk-food-urile duc spre dependenţă. Psihologii spun că tot mai mulţi români se înghesuie la fast-food-uri din cauza locului de muncă: muncim mult, câştigăm bine, dar am devenit pragmatici şi nu mai vrem să pierdem timp cu gătitul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite