Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Benzinăria care a profitat de naivitatea românilor panicaţi îşi cere scuze şi înapoiază diferenţa de bani

18
10 Mar 2022 12:17:05
Autor: Stefan Both
Benzinărie Eso în Timişoara FOTO Facebook
Benzinărie Eso în Timişoara FOTO Facebook

Miercuri seara, 9 martie, cel mai scump carburant a fost la staţiile Eso Petrol din Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă, dar se pare că politica a fost extinsă în toată reţeaua din ţară.

Staţiile de benzină din Timişoara şi zona periurbană a fost sufocate miercuri seara. Şoferii panicaţi că se vor scumpi carburanţii din cauza războiului din Ucraina, au format cozi uriaşe. Circulaţia a fost dată peste cap în multe zone din oraş din cauza maşinilor care au blocat drumurile. Unii au luat cu ei canistre şi alte recipiente pentru a cumpăra combustibil. 
 
La unele staţii, preţul pentru un litru de benzină sau motorină s-a apropiat de 10 lei. 
 
Cel mai scump carburant a fost la staţiile Eso Petrol din Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă, dar politica a fost extinsă în toată reţeaua din ţară. 
 
La un moment dat, s-a afişat un preţ unitar de 9,99 lei pentru motorină şi benzină. Apoi, odată cu informaţiile noi care au început să circule pe reţele de socializare, în care oamenii erau îndemnaţi să nu mai stea la cozi, pentru că nu există niciun motiv de panică, cei de la Eso Petrol au început să modifice preţul, speriaţi de consecinţe. 
 
Într-un final, au revenit la tarifele practicate iniţial.  
 
Conducerea Eso Petrol a transmis apoi un mesaj în care îşi cere scuze pentru explozia preţului şi s-a oferit să restituie diferenţa de bani de la preţul iniţial, pe baza bonului fiscal. 
 
 „În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, au transmis cei de la Eso Petrol. 

Sursa Facebook 
 
În această dimineaţă, la Eso preţurile erau 7,85 pentru benzină şi, 8,18 pentru motorină. 
 
Precizăm că Eso Petrol nu are nicio legătura cu renumitul brand american Esso, parte a concernului ExxonMobil, ci este o firmă românească care îşi are sediul la Sibiu.  
 
Reacţiile oamenilor au continuat însă pe reţele de socializare. Iată câteva mesaje care au apărut pe grupul Dunos, dedicat locuitorilor comunei Dumbrăviţa. 
 
„Nişte bişniţari de combustibil speculanţi de doi lei, mai penibil de atât nu se poate, dar ce e mai tare că unii au şi plătit. Aia este şi mai grav. Mă pun în pielea unuia care a alimentat ieri în nebunia aceea... Mi-e ruşine să ies din casă de “deştept” ce am fost”. 
 
„Foarte bine au făcut! Trebuia să pună 20 lei şi sigur îşi rupeau gâtu toţi la alimentare! E privată, omul face şi pune ce preţ vrea! “Oile” decid dacă se bagă sau nu! Nu le da nimic înapoi”. 


Sursa Facebook / Dunos 

„Se vor forma noi cozi? De data aceasta la... bani?”. 
 
„Să vă ţineţi banii pentru amenzile ce urmează” 
 
„Azi timp de trei ore trebuia să fie preţul 4.99 lei ca să acceptăm scuzele, sau să dea diferenţa de bani înapoi”. 
 
„Felicitări, nu am văzut de mult o atitudine atât de corecta, deşi la urma urmei nu trebuie să restituiţi nimic atât timp cât nu a avut nimeni pistolul la cap să alimenteze!”. 
 
„Las-o aşa cum a căzut, faptele vorbesc, nu vorbele. Ai şansa data viitoare să procedezi corect”. 
 
„Felicitări antreprenorului de la Eso! 9.99/l-diesel a fost un preţ corect pentru comunitatea din Dumbrăviţa. Îţi dorim mult succes!” 
 
Sursa Facebook  

„Nu le-aş mai da nimic înapoi. Prostia se plăteşte! Din cauza lor, astă seară noi am stat zeci de minute în trafic pentru a ajunge acasă de la servici”. 
 
„Eu sper ca amenzile să depăşească câştigurile avute după scumpirile astea nejustificate! La situaţii de genul asta ar trebui făcute dosare penale!”. 


Cozile de la Timişoara. 


SURSA FOTOGRAFII: Facebook
 
Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum se formează preţul benzinei şi cât ar trebui să fie la pompă
 
Cât costau carburanţii joi dimineaţă după zvonurile că se vor scumpi peste noapte cu 2 lei şi panica de miercuri seară

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Adrian Foanɡă
10.03.2022, 12:40:49

Bisnitarii astia ar trebui amendati puternic de cate ori incearca sa creasca artificial preturile. Sau inchisa sandramaua o luna, de cate ori calca pe bec.

+4 (6 voturi)
john pope
10.03.2022, 13:38:33

Și boicot total pînă închide șandramaua. Proști sînt cei care vor mai alimenta de acolo. Dar românul timișan e ca oaia...

+1 (3 voturi)
The Fog
10.03.2022, 13:10:19

Intelegeti-i si pe ei. Au nevoie de bani pentru investitii. De pilda indicatoare de pret cu doua cifre inainte de virgula.

+2 (4 voturi)
T. Timisorean
10.03.2022, 13:17:52

Nu mai alimentati de la MOL si Esso, nu mai cumparati nimic, nici macar dulciuri. Dar sunt si multi fraieri pe lumea asta. Cand ii vedem cum se inghesuie si stau la coada ieri la pretul de 10 lei ma pufnea rasul.

+6 (8 voturi)
Silviu Apostol
10.03.2022, 13:40:21

Specula , in situatii de criza , inseamna puscarie si confiscari ! Dat banii inapoi ? Aiurea ! Praf in ochi ! Pana nu distruge speculantii , statul nostru e de doi lei !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările