Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Biciclete de 600.000 de euro, furate de români, din Belgia. Gestul unui hoţ, după ce a scăpat de puşcărie

8
4 Dec 2020 14:36:44
Autor: Daniel Dancea
O grupare de români a furat în 2015 peste 370 de biciclete Scott dintr-un depozit din Belgia FOTO aradon
O grupare de români a furat în 2015 peste 370 de biciclete Scott dintr-un depozit din Belgia FOTO aradon

Vasile Şteţ, un membru al grupării acuzate că a furat, în 2015, biciclete de peste 600.000 de euro dintr-un depozit din Belgia, este la un pas de închisoare, chiar dacă iniţial judecătorii l-au condamnat la închisoare cu suspendare.

Totul a început în urmă cu câţiva ani, mai exact în 2015, când procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională condusă de arădeanul Ştefan Fazekas, zis „Fozi”, care era acuzată că a furat din Belgia, într-o singură noapte, aproape 400 de biciclete în valoare de peste 600.000 de euro.

În urma anchetei DIICOT, 235 de biciclete au fost recuperate, dar biciclete în valoare de peste 330.000 de euro nu au mai fost recuperate, apucând să fie vândute.

În urma procesului, unii dintre membri grupării au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar alţii au primit închisoare cu suspendare. Printre cei care au fost condamnaţi cu suspendare a fost şi Vasile Şteţ, zis „Vasco”. 

Acesta era membru al grupării infracţionale, pe palierul execuţional, sarcinile sale constând în securizarea transportului  mărfii în România, prin escortarea lui până la frontieră, preluarea bicicletelor în ţară şi comercializarea lor în Timişoara.

Şteţ a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat să achite, alături de ceilalţi membri ai grupării, prejudiciul de peste 330.000 de euro, calculat după recuperarea unei părţi din bicicletele furate. 

Pentru că nu a achitat prejudiciul, Serviciul de Probaţiune Arad a propus revocarea suspendării pedepsei aplicate lui „Vasco”. Judecătorii arădeni au admis cererea Serviciului de Probaţiune şi au transformat pedeapsa cu suspendare într-una cu executare.

„Pe parcursul termenului de supraveghere , persoana supravegheată nu a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre şi nici nu a dovedit că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească”, au arătat procurorii în proces.

„Din actele  de la dosar instanţa reţine că persoana condamnată este de rea - credinţă în ceea ce priveşte neachitarea despăgubirilor civile. Astfel, deşi prejudiciul produs este foarte mare raportat la veniturile sale, acesta a nu iniţiat demersuri în vederea restabilirii situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilo r, ba mai mult, a declarat că nu se simte răspunzător pentru achitarea prejudiciului. Tribunalul concluzionează, deci, că  persoana supravegheata se află în situaţia prev. de art. 96 alin. 2 Cod penal, respectiv aceea de a nu achita obligaţiile civile până la expirarea termenului de supraveghere”, a decis Tribunalul Arad.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde a fost stabilit următorul termen din proces pentru data de 17 decembrie 2020. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Hoţ specializat în furturi de biciclete de la mall, trimis în judecată de procurori. Metoda folosită de individ

Bicicletă furată cu tupeu tocmai de la etajul şapte. Cum a fost prins hoţul şi ce pedeapsă a primit 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

mihai radu
4.12.2020, 15:13:21

Cum au introdus în țară sute de biciclete,le-au aruncat peste fîșia arată ?!

+2 (2 voturi)
West
4.12.2020, 15:56:09

Cuma adica 'cum au fost introduse?' cu complicitatea unor bugetari din anumite institutii foarte bine platiti!

+3 (3 voturi)
imsi imsi
4.12.2020, 16:00:51

Cam scumpe bicicletele alea inseamna ca valorau peste 1000€/buc ceea ce i greu de crezut . Doar alea electrice cu cristale swarowski pe cadru costa atita. Cred ca hotii isdintagma prostilor membri USR si PNL votantii lui joianis care faravoia lor au salvat de la faliment un comerciant care a pus la cale schema de frauudare a asigurarilor. Ce calificati sunt si aia de la diicot se vede dupa cum au pus botul si au crezut ca cineva cumpara in belgia biciclete de 1000€ cand cu banii astia cumperi 3 electrice

-3 (3 voturi)
alain pop
4.12.2020, 16:11:37

ROMINI SFINTI CU CRUCI IN MASINI ACASA CU ICOANE MERG LA PELERINAJEEEEE amin .

0 (2 voturi)
imsi imsi
4.12.2020, 16:16:01

Exista si biciclete care pot costa si 10000€ insa sunt sur mesure adica sunt facute la comanda din carbon si au si o garantie de 10 ani. Pe aste dnu le gasesti in depozite care pot fi sparte de niste tzigani.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările