Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Călătorie în timp pe patru roţi. Maşinile americane şi britanice care au scris istorie, expuse la Timişoara

1
15 Jun 2021 13:58:38
Autor: Stefan Both
Superbul Doge din 1935, produs în serie limitată
Superbul Doge din 1935, produs în serie limitată

Maşinile de epocă nu sunt simple autoturisme, ci sunt piese de colecţie, la fel de valoroase precum o creaţie de artă. Câteva dintre acestea pot fi admirate la Iulius Town, unde vor fi expuse nouă maşini produse în Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie, în perioada 1914-1977.

Iubitorii maşinilor de colecţie pot admira, în  Iulius Town, cinci autoturisme americane şi patru britanice şi pot afla poveştile lor impresionante. 

Astfel, va putea fi admirat faimosul Corvette 1976, numit de americani şi America's Sports Car, o maşină simbol produsă de Chevrolet, care în timp a devenit sinonimul libertăţii şi al aventurii pentru pasionaţii din întreaga lume. 

De asemenea, va fi expus şi un Dodge DU 1935, produs în serie limitată de doar 193 de exemplare şi care a surprins pe toată lumea cu design-ul său. 
 
Tot aici va putea fi văzut superbul Model T 1914 de la Ford, ce a revoluţionat istoria automobilulului şi pentru care a fost aleasă culoarea neagră, creatorul său Henry Ford spunând că „Orice client poate avea o maşină în culoarea preferată, dacă aceasta este neagră”. 
 
 
Prezent va fi şi succesorul modelului T, Modelul A, pentru construirea căruia fabricile Ford au fost închise aproape un an şi pentru care cererea din partea publicului a fost uriaşă. 
 
Gama Ford va fi completată de Mustang 1966, ce s-a bucurat de faimă încă din anii ‘60, fiind folosit în multe filme de acţiune de la Hollywood.
 
La fel de spectaculoase sunt şi maşinile britanice. Bentley S3 a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din octombrie 1962 şi este un automobil de lux ce poate fi admirat  la Iulius Town. Cu siguranţă va atrage atenţia şi Jaguar E-Type 1971, o combinaţie între frumuseţe, performanţă şi competitivitate, ce în 2008 a fost desemnată în The Daily Telegraph pe locul întâi în top 100 cele mai frumoase maşini din lume, iar Enzo Ferrari a denumit-o „Cea mai frumoasă maşină produsă vreodată”. 
 
 
Un alt autoturism remarcabil, produs în doar 200 de exemplare, este Vanden Plas Princess Limousine pe care şi trupa Beatles a folosit-o ca limuzină personală în primul lor turneu european. Rolls Royce Silver Shadow 1977 încheie lista maşinilor expuse. Acest model a avut cel mai mare succes şi cel mai mare volum de vânzări din gama Rolls-Royce.

 
Fiecare model va avea afişate informaţii, astfel încât vizitatorii să poată vedea evoluţia tehnologică şi diferenţele în ceea ce priveşte designul şi particularităţile de construcţie. 

Vă mai recomandăm:

Muzeul Made in RO. 150 de ani de branduri româneşti şi obiecte din antebelic, interbelic şi comunism FOTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Noah Scînteia@Vancouver.ca
15.06.2021, 14:54:01

https://www.barrett-jackson.com/

+3 (3 voturi)
Modifică Setările