Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Camelia Mingasson, noul director al Casei de Cultură a Timişoarei: Propunerea, total neaşteptată a primarului Dominic Fritz

4
16 Apr 2021 10:33:15
Autor: Stefan Both
Camelia Mingasson
Camelia Mingasson

Noul director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara este Camelia Mingasson, un profesionist cu o vastă experienţă în managementul proiectelor culturale.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a semnat dispoziţia de numire în funcţia de director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara a Cameliei Mingasson. Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara şi a Masterului în Management Cultural European, în cadrul Universităţii Paris 8, Camelia Mingasson este, din 2009, preşedinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează proiecte culturale şi educaţionale de anvergură.  
 
De asemenea, competenţa ei este amprentată de varii experienţe profesionale: evaluator de proiecte la Administraţia Fondului Cultural Naţional, în anul 2020, impresar, în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique”, din Paris, în 2004-2005, coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002.  
 
„Propunerea, total neaşteptată, a primarului Timişoarei, mă onorează şi mă responsabilizează. Casa de Cultura este o instituţie care are o contribuţie importantă la promovarea valorilor culturale ale Timişoarei şi ale Banatului, dar şi la exprimarea acestora în context european”, a transmis Camelia Mingasson.  
 
Dominic Fritz, a declarat că experienţa şi profesionalismul Cameliei Mingasson au fost criteriile care au stat la baza acestei numiri.  
 
„Casa de Cultură a Municipiului Timişoara poate şi trebuie să rămână un sprijin al comunităţii culturale timişorene, atât de încercată în acest an. Plecarea dintre noi a profesorului Pavel Dehelean a lăsat un gol imens. Experienţa doamnei Mingasson în coordonarea şi evaluarea proiectelor culturale de anvergură este o garanţie că această instituţie este pe mâini bune până la organizarea concursului”, a declarat primarul Timişoarei. 
 
Interimatul directorului Casei de Cultură a Municipiului Timişoara va fi pe o perioadă de maxim 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii.  

Vă mai recomandăm:
 
Transformare spectaculoasă a unei porţi din Timişoara: „Poarta cu nasturi” vorbeşte despre o breaslă dispărută

Renaşterea Parcului de la Bazoş din bani de la francezi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Beta Alfa
16.04.2021, 10:49:36

Nu am nimic cu doamna, nu sunt xenofob, poate este o persoana de buna credinta si profesionista, dar nu pot sa nu remarc faptul ca in Timisoara pozitiile manageriale sunt populate in ultima vreme EXCLUSIV de catre etnici non-romani.

+1 (1 vot)
Victor Nagy
16.04.2021, 11:02:40

Acesta e un trend general in Romania de dupa 89 .... alternativ cu acuzatiile de xenofobie si antisemitism . Un fel de fezandare .... tot felul de acuze ca sa stam ... cu capul jos , cu capul la cutie . Aceeasi schema se aplica si Rusiei ... Chinei ... dar la ei nu tine .

imsi1 imsi1
16.04.2021, 11:10:42

O fi maritata cu vreun islandez dupa nume, baiatul lui Minga mancator de carne de rechin putreda. In lipsa ei pescuieste ceva bocanci aruncati in Bega si se hraneste ecologic cu talpa lor. Astea s rautati gratuite deoarece CV ul dnei este daca nu impresionant cel putin potrivit pt functie de director. Succes !

imsi1 imsi1
16.04.2021, 11:18:42

Daca ne uitam la cine a fost numit in diverse functii numirea asta ii chiar surprinzatoare. Sa pui un om de cultura director la o casa de cultura ! USR ul s a facut remarcat prin numiri nepotrivite probabil tocmai ca sa ne inculce ideea ca s a terminat cu traditia. VV un nimeni in drum in medicina (ca de altfel in orice domeniu) ministru la sanatate, Drula programator de visual basic la transporturi, samd. Cred si eu ca lumea a fost surprinsa ii ca si cum un gay si ar fi lasat nevasta barboasa pt o fetiscana de 18 ani suava si feminina si ar fi declarat ca vrea copiii lui adevarati de la o femeie adevarata curata si frumos mirositoare.

Modifică Setările