Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Campionatul European de Fotbal transmis pe ecranul gigant din Piața Unirii

0
4 Jun 2012 09:00:00
Autor: Stefan Both
Ecranele vor fi montate în aer liber
Ecranele vor fi montate în aer liber

Meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, dintre Polonia și Grecia, va putea fi urmărit, vineri, de timișoreni pe ecranul amplasat special in Piata Unirii.

Primaria Timișoara și Asociația FunkForum organizează vineri, 8 iunie, Zilele Mass Media Germane, în cadrul Festivalului "Timișoara - Mica Viena". Anul acesta manifestarea coincide cu deschiderea Campionatului European de Fotbal. Meciul de deschidere dintre Polonia și Grecia va putea fi urmărit de către microbiști începând cu ora 19.00, pe ecranul amplasat special in Piata Unirii. De altfel, toate meciurile de la Euro 2012 vor putea fi văzute în piață.
 
Programul serii va începe de la ora 17.30 cu formatia Banater Rosmarien, apoi de la ora 18.00 va urca pe scena formația germană "Vino Rosso" din Alto Adige, Italia.

De la ora 20.45, după meciul de deschidere, va urma concertul Teatrului German de Stat „Intre Prieteni”.

“Între prieteni” a avut premiera în noiembrie 2008 la Teatrul German şi face parte de atunci din repertoriul instituţiei. Vor cânta soliştii Dana Borteanu, Daniela Török, Anne-Marie Waldeck şi Harold Schmeltz, acompaniaţi de Orchestra Teatrului German de Stat Timişoara, sub conducerea lui Ioan Opra.
Piese precum „We’ve got tonight”, „Anyplace, anywhere, anytime” sau „Time after time” vor încânta publicul.

Concert cu o trupă din regiunea autonomă Tirolul de Sud


Vino Rosso este o formatie compusa din nouă muzicieni italieni de origine germana care îmbină genurile muzicale moderne cu teme tradiționale folclorice din Alpi. Ei sunt originari din regiunea autonomă Tiroulul de Sud, din nordul Italiei. Colaborarea dintre FunkForum și Vino Rosso a luat ființă în urmă cu doi ani, când muzicienii din Italia au participat alături de trupe din Germania, Ungaria și Romania la un turneu prin mai multe orașe din Romania, Ungaria și Croatia în cadrul proiectului "Regiunea Culturala Alpi-Dunăre-Carpați".

Formatia Vino Rosso își lansează, cu acest prilej, noul ei CD apărut în această primăvară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările