Două săptămâni, atât mai au de aşteptat cei care doresc să se cazeze în cel mai exotic hotel din România. Bungalourile suspendate deasupra Dunării, la Berzasca (judeţul Caraş-Severin), sunt realizate cu ajutorul unei finanţări de la Uniunea Europeană.
“În două săptămâni vom putea caza primii turişti care vor să vină pe Clisura Dunării. Le vom oferi condiţii decente pentru cei care doresc să vină la noi. Deja sună clienţii, se opresc pe marginea drumului, se interesează. Vom avea curând şi o pagină de Internet, unde se vor putea face rezervările”, spune Sorin Liubimirescu, managerul proiectului.
“Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări"
“Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări"
Ideea de a construi un hotel plutitor i-a veni în urmă cu câţiva ani, când reşiţeanul a fost pus în situaţia de a căuta un loc de cazare pe Clisura Dunării.
“Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări. Am căutat vreo două luni pe Internet să-mi rezerv, dar nu am găsit, deşi este un loc deosebit de frumos. Până la urmă, după e am găsit unde să mă cazez, am rămas dezamăgit de condiţiile găsit. Îmi place să vizitez mult în ţară şi străinătate, ca atare îmi place să stau în condiţii civilizate. Aşa mi-a venit ideea de a face acest hotel. A venit un ajutor benefic din partea Uniunii Europene, aproape 200.000 de euro nerambursabili. Construcţia a costat peste 600.000 de euro. Dar fondurile europene sunt benefice pentru cei care vor să investească”, a mai spus Sorin Liubimirescu.
Având în vedere că este un proiect inedit şi pentru România, constructorii au întâmpinat câteva probleme. „Materialul ales şi adus prima dată în România, la temperaturi foarte mari, fiind foarte elastic, s-a lăsat într-o parte. Acum sunt contravântuite, betoane, toate problemele s-au rezolvat", adaugă managerul.
Bungalouri cu living, chicinetă şi dormitor
Au fost construite 15 bungalouri din lemn, pe piloni, care sunt dotate un living, chicineta, baie, în partea de jos, plus dormitorul aflat la etaj. Toate căsuţele plutitoare au şi o terasă cu vedere spre malul sârbesc, unde oamenii pot face plajă, pot să pescuiască sau să se relaxeze.
“Există şi un ştrand amenajat, un loc de parcare pentru 40 de maşini. Este doar prima parte a proiectului: 15 bungalouri, ştrandul şi recepţia. Vom avea şi un restaurant care va fi gata anul viitor. Vor mai fi încă 15 bungalouri în oglindă, dar aşteptăm să vină un investitor care să dorească să construiască aici”, a mai spus Liubimirescu.
S-au stabilit deja şi preţurile pentru cei care vor să doarmă deasupra Dunării: 250 de lei pentru o noapte într-o căsuţă plutitoare.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Chiar sunt plutitoare ? Nu prea se vede ca plutesc le suprafata apei ci sunt pe piloni,iar asta e cu totul altceva.Cand va creste Dunarea ce se va intampla cu aceste casute ? Ca de plutit nu prea cred sa pluteasca,nu sunt constuite sa PLUTEASCA LA SUPRFATA APEI.
vara, presupun, este ok. dar toamna si iarna? umezeala cit cuprinde, ce, deh, deasupra apei, un pic de ceata, vint, frig, incaperile sint izolate cum? ca podelele sint suspendate deasupra apei.... brrrrrr... vai de reumatisme.... pe insulele de la tropice, ca de acolo s-au inspirat, alta clima, alta poveste....
Până la urmă este plutitor sau pe piloni,despre ce vorbim?
Vai de noi, cata carcoteala, ca e plutitor ca e pe piloni ca ne trage curentul ca e vant ca e soare:)). Eu zic ca e foarte frumos si sper sa reuseasca sa atraga clienti.
........DOAR CU HOTELUL NU SE VOR ATRAGE TURISTI...MAI E NEVOIE SI DE UN COMPLEX TURISTIC......MAGAZINE,EXPRES-URI UNDE SE MANINCA IEFTIN,UN CLUB ,DOUA...ETC ETC ETC...!!!