articolul anterior articolul urmator

Care este primul lucru pe care trebuie să-l faceţi dacă sunteţi muşcaţi de căpuşe

9
17 Apr 2018 04:08:55
Autor: Stefan Both
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne prezentăm la un medic chirurg pentru a ne scoate căpuşa
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne prezentăm la un medic chirurg pentru a ne scoate căpuşa

9 Comentarii

Iulius
17.04.2018, 08:22:36

Ca să conștientizați gravitatea bolii Lime, vreau să vă prezint un caz concret. Fără vreo pretenție. Coșmarul a început pentru Silvia în 2010, când a fost mușcată de o căpușă în timp ce se afla într-o excursie cu sora și prietenele ei. Era atunci studentă la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. Niciun medic din România nu reușit sa-i pună tinerei un diagnostic până în prezent. Singurul diagnostic a fost oferit în Budapesta, la un cabinet privat: boala Lyme, transmisă prin mușcătură de căpușă. Boala ei s-a agravat rapid. La început a slăbit 13 kilograme, avea dureri de musculatură și de încheieturi, vedea dublu. Au apărut apoi crizele de epilepsie și a fost internată cu encefalită varicoasă. După crizele de epilepsie, tânăra are nevoie de câteva zile bune pentru a-și reveni, timp în care nu poate nici măcar să-și miște mâinile. Mai mult, a trecut prin tulburări de personalitate, stări nervoase, iar pe parcurs a avut și semi paralizii pe partea stângă la început, iar apoi și pe dreapta. Dintr-o persoană veselă, cu multe vise de împlinit, așa cum o descrie sora ei, Silvia a ajuns imobilizată la pat, fără a mai putea să mănânce sau să-și asigure igiena de una singură, și abia mai poate vorbi. Singura speranță de a scăpa de acest coșmar este centrul neurologic din Viena, unde i s-ar asigura un consult și un tratament adecvat. Familia ei, însă, nu dispune de cei 30.000 de euro necesari pentru a beneficia de oportunitățile oferite la clinică. Tânăra clujeancă face acum tratament pentru epilepsie, pentru întărirea organismului, pentru bătăile inimii, pentru relaxarea musculaturii, toate costând aproximativ 800 de lei pe lună. Pe lângă asta, Silvia mai merge de două-trei ori pe săptămână la ședințe de kinetoterapie. Mama Silviei nu mai poate lucra, deoarece trebuie să o ajute în permanență pe tânără, iar o mare parte din sprijinul financiar al familiei merge pe medicamente. Cum spuneam, v-am expus acest caz datorită faptului că-l cunosc personal. Desigur, dacă cineva este dispus să întindă o mână de ajutor, este binevenit. Sănătate.

+9 (11 voturi)
Iulius
17.04.2018, 16:07:28

https://stirileprotv.ro/stiri/social/a-fost-muscata-de-o-capusa-iar-de-atunci-viata-ei-s-a-transformat-intr-un-cosmar-o-tanara-de-26-de-ani-are-nevoie-de-ajutor.html

+3 (5 voturi)
Dan Garceag
17.04.2018, 20:54:59

Nu mai stiu ce sa cred ? Cand eram copil am fost muscat de ,,blestematele , capusi de ,n, ori , si sunt bine mersi in viata normala , Apoi am mai vazut astfel de sit, si la altii oameni ,,dar nu am auzit vazut asemenea situatii , Este posibil ca aceasta fata sa fi avut alta boala si sa fi , decloansat , atunci ,...Sa ne ferasca bunul Dumnezeu de asa ceva, .

0 (2 voturi)
Constantin Robu
17.04.2018, 22:19:59

Silvia să încerce cu argilă Până la chirurg pune motorină sau ulei pe ea și se retrage singură, fără să-i rămână capul în piele. Pune apoi o frunză de varză pe locul mușcăturii.

-1 (1 vot)
Nicolai Barbulescu
18.04.2018, 07:23:30

O gresala fatala in momentul acoperiri cu ulei sau o alta substanta capusa se asfixsiaza si varsa infestand cu microbi persoana atacata,se poate utiliza o penseta speciala pentru extragerea capusei pana la Doctor.Deasemenea Ministerul Sanatatii sa achizitioneze vaccinuri caontra capuselor cum au si alte Tari dar probabil nbu au interese.

0 (2 voturi)