Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Câştigătorii licitaţiei pentru renovarea şi transformarea fostului cinema Studio au preluat amplasamentul. Încep lucrările

0
14 May 2021 10:18:32
Autor: Stefan Both
Reprezentanţii constructorilor au preluat spaţiul de la Primărie
Reprezentanţii constructorilor au preluat spaţiul de la Primărie

Audiotech Multimedia Group şi Mist Lider Construct, câştigătorii licitaţiei pentru renovarea şi transformarea fostului cinema Studio au preluat amplasamentul.

Cinema Studio va deveni primul cinematograf de artă al Timişoarei, iar transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timişoara (proprietarul cinematografului), Groupama Asigurări (finanţatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 euro), Institutul Francez din România şi Asociaţiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor şi Asociaţia Română a Filmului Independent (Timishort), asociaţii culturale care se vor implica şi în managementul cinematografului.   
 
Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu firma Audiotech Multimedia Group şi Mist Lider Construct, care au preluat amplasamentul de la Primăria Timişoara. 

“La întâlnirea de lucru au participat reprezentanţi ai Primăriei Primăriei Timişoara, constructorului, biroului de proiectare Atelier21, dirigintele de şantier Iatan Mihai precum şi reprezentanţi ai reţelelor de apă, canalizare, gaz, curent, pentru coroborarea eforturilor tuturor instituţiilor implicate. Zilele următoare se va începe organizarea de şantier, iar parcarea din faţa cinematografului va fi parţial blocată de echipamentele necesare pe şantier. Sperăm că Cinema Studio a ajuns pe mâini bune şi peste un an şi jumătate ne vom putea bucura de o vară răcoroasă la cinema, fie că vorbim de sala modernă sau terasa de pe acoperiş”, au transmis cei de la pelicula Culturală. 
 
În luna iunie va avea loc o ceremonie oficială ce va marca demararea lucrărilor de renovare, cu participarea tuturor partenerilor implicaţi în proiect. Viitorul cinematograf va dispune de două săli de proiecţie: una de 190 locuri şi una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spaţiu multifuncţional. La parterul cinematografului vor exista un lobby şi o recepţie modernă care va include un cineshop, o cafenea şi două studiouri pentru montaj sunet şi video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncţională, care se va utiliza în regim ”HUB educaţional”, cuprinzând: spaţii de lucru pentru asociaţiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spaţiu pentru transmisiuni radio, spaţiu de expoziţii, o sală de şedinţe. Pe terasa clădirii va funcţiona un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecţii de film în aer liber, precum şi evenimente cultural-artistice de mică amploare (lansări de carte, mini-concerte, stand-up comedy etc.).Vă reamintim că la începutul lunii aprilie a fost finalizată procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Lucrările vor dura 18 luni, iar investiţia se va ridica la 17.000.000 lei. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Cum arată proiectul cinematografului de artă din Timişoara, finanţat de francezi şi donat primăriei pentru a face lucrările

FOTO Proiecţii de filme pe acoperiş. A fost prezentat proiectul futurist pentru Cinema Studio. “O adevărată bijuterie în plin centrul oraşului”

FOTO Fostul cinematograf Arta din Timişoara se transformă într-un hub cultural cu sprijinul Guvernului Ungariei

FOTO Exclusiv. În ce hal au ajuns fostele cinematografe ale RADEF din Timişoara. Rând pe rând se vor transforma în centre culturale modern

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările