Cât costă denigrarea fostei iubite pe Facebook. Cazul unei femei de afaceri hărţuite sistematic de fostul partener

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un bărbat a fost obligat să plătească daune morale de 20.000 de lei fostei sale concubine, pe care a denigrat-o după despărţire pe Facebook. Femeia a arătat în instanţă că din cauza fostului concubin afacerea ei a avut de suferit, ea însăşi suferind din această cauză stări depresive.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Timişoara, o femeie de afaceri din Timişoara, care activează în domeniul comerţului cu haine de lux, le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe fostul său concubin la plata unor daune morale din cauza denigrărilor aduse de bărbat femeii, pe Facebook. În proces, timişoreanca a arătat că după ce a pus punct relaţiei cu fostul său concubin, acesta a început să ia legătura cu prietenii de pe Facebook ai femeii sau cu furnizorii de la firma acesteia, denigrând-o până acolo încât a spus că femeia ar avea o legătură cu fiul său cel mare.

„Pârâtul a postat pe Facebook afirmaţii denigratoare la adresa fostului soţ al reclamantei care în prezent este decedat spunând că cei doi fii ai reclamantei nu ar fi copii i acestuia. În acelaşi timp a afirmat şi că reclamanta şi-ar fi omorât soţul”, a arătat o martoră din dosar. Femeia de afaceri a mai arătat că  în urma denigrărilor la care a fost supusă a ajuns ca unii din furnizorii săi să nu mai lucreze cu ea, având insomnii, stări de depresie şi profundă nelinişte, fiindu-i afectată viaţa socială şi viaţă de familie.

Analizând probele de la dosar, judecătorii au decis să îl oblige pe bărbat să îi achite fostei sale concubine daune morale în valoare de 20.000 de lei. „În cauză a fost astfel dovedită existenţa unei fapte ilicite săvârşită de către pârât, faptă care nu se înscrie în limitele unei normale exercitări a dreptului la libera exprimare, ci încalcă drepturile altor persoane. Săvârşirea faptei ilicite a determinat producerea unui prejudiciu reclamantei, constând în declanşarea unor probleme de sănătate, aceasta ajungând să fie internată în spital pentru tratament, astfel cum rezultă din declaraţia martorei O.P.  De asemenea, unul dintre fiii reclamantei a fost internat în spital din cauza unor probleme cardiace ce s-au agravat în urma stresului la care a fost supus, împrejurare ce rezultă din declaraţia aceleiaşi martore. De asemenea, din declaraţia martorei O.P.  rezultă că activitatea profesională a reclamantei, care desfăşura comerţ cu obiecte de îmbrăcăminte de lux, a fost afectată în sensul că o parte din distribuitorii de produse cu care colabora reclamanta au întrerupt activitatea comercială desfăşurată cu aceasta în anul 20166”, au arătat judecătorii.

Ultima sentinţă din acest caz a fost pronunţată în 10 iunie, dar hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite