Ce detestă cel mai mult românii la colegii de trafic. Obiceiul pe care 74% din şoferi îl consideră extrem de deranjant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Continental România şi Academia Titi Aur au comandat agenţiei Merlin Research un studiu referitor la obiceiurile şi atitudinea în traficul din România. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru mediul urban, de 1.000 de persoane, cu o eroare de +/-3,1%.

Studiul realizat de Merlin Research, la comanda Continental România şi Academia Titi Aur, scoate în evidenţă faptul că nesemnalizarea la schimbarea direcţiei, viteza excesivă şi folosirea telefonului mobil în timpul şofatului sunt principalele comportamente care îi deranjează pe participanţii la trafic. 74% dintre cei intervievaţi spun că lipsa semnalizării la schimbarea direcţiei de mers este obiceiul prost care-i deranjează cel mai tare la ceilalţi participanţi la trafic.

De asemenea, potrivit analizei, taximetriştii sunt consideraţi cei mai puţin amabili participanţi la trafic în timp ce şoferii mijloacelor de transport în comun inspiră cea mai mare siguranţă pe şosea. 8 din 10 participanţi la trafic utilizează sistemele de navigaţie pentru a scurta drumul spre destinaţie. În acelaşi timp, pneurile de iarnă sunt considerate a oferi siguranţă în deplasarea pe zăpadă.

Studiul mai arată că bicicliştii îi consideră mai amabili pe ceilalţi biciclişti, opinie care nu este împărtăşită de şoferi sau motociclişti. Trei sferturi dintre participanţii la trafic sunt de părere că o educaţie mai bună, sub forma de cursuri de conducere defensivă, este necesară pentru a reduce intoleranţa şi agresivitatea din trafic. Cu toate acestea, mai puţin de jumătate consideră că ei, personal, ar avea nevoie de astfel de cursuri de conducere defensivă/ educaţie rutieră/ legislaţie.

Imagine indisponibilă

SURSA Continental România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite