Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est se deschide la Timişoara. Investiţie de 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de bicicelete va produce la început un milion de biciclete pe an, urmând să fie angajaţi între până în 450 de muncitori. Pentru perioada 2021-2022 se vor angaja 750 de persoane.

Timişoara ar putea deveni un veritabil „Bicycle Valley”, ca urmare a unui proiect grandios care va demara în 2020. Primul pas este deschiderea unei fabrici de biciclete, pe Calea Şagului (în spatele magaziului Metro). Investiţia preconizată se ridică la 30 de milioane de euro şi aparţine unui grup de oameni de faceri din Italia. 

„Reprezentanţii fabricilor de biciclete de la Târgu Mureş şi de la Torino, unde se fac biclete pentru Europa, şi de la încă o multinaţională, lideri mondiali în acest domeniu, s-au pus de acord să realizeze accest proiect la Timişoara. Au o fabrică în Portugalia, care face biciclete pentru vestul Europei, una în Italia, care produce pentru Europa centrală, iar cea de la Timişoara urmează să producă biciclete exclusiv pentru Europa de Est, inclusiv în Rusia”, a declarat Vincenzo Moderno, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România. 

În această asociere intră şi fabrica Sport Mechanical Workshop care face produce bicieletele brandului B’Twin.

Construcţia halelor va începe în februarie 2020, iar producţia ar putea începe până la finele anului viitor. Într-un an, pe poarta fabricii urmează să iasă un milion de biciclete. 

„Vom începe cu 400-450 de angajaţi, iar pentru anii 2021-2022 sperăm să punem la dispoziţie 750 de locuri de muncă, pentru că preconizăm să realizăm 1,5 milione de biciclete pe an. Fabrica va avea în acţionariat 66 la sută italieni şi 34 la sută români. Avem un PUZ pe şapte hectare, iar fabrica va avea 23.000 metri pătraţi, 10.000 pentru producţie, 10.000 pentru depozite şi 3.000 pentru birouri”, a mai spus Vincenzo Moderno.

Imagine indisponibilă

Vincenzo Moderno, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România. 

Planul este însă mult mai vast. La începutul anului viitor vor veni la Timişoara reprezentanţii fabricilor care realizează componete pentru bicicle în Taiwan, Vietnam, China şi Japonia, care vor discuta despre mutarea activităţilor la Timişoara.

„Vrem să facem la Timişoara un Bicycle Valley, unde să se asambleze biciclete, dar unde să se şi producă anumite piese precum pedale, frâne, strcutura metalică. Prin dezvoltare pe orizontală, platforma va crea 3.000 de locuri de muncă. Mai mult, din 2023 vrem să începem şi producţia de biciclete electrice”, a explicat Moderno. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite