Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cea mai scumpă bucată de autostradă din România s-a împotmolit din nou. O firmă pierzătoare a contestat în instanţă VIDEO

8
22 Jan 2022 12:46:16
Autor: Stefan Both
Aici începe tronsonul Margina-Holdea
Aici începe tronsonul Margina-Holdea

Pentru etapa următoare a licitaţiei în cazul tronsonului de nouă kilometri Margina-Holdea, care mai este de executat din Autostrada A1 Lugoj-Deva, firmele interesate pot depune ofertele până în 31 ianuarie 2022, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Timişoara.

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit, la Timişoara, despre stadiul licitaţiei pentru cei 9,13 kilometri rămaşi de executat din Autostrada A 1 Lugoj-Deva (tronsonul Margina-Holdea) cea mai scumpă bucată de autostradă făcută vreodată în România. În cursă, au rămas şase oferte din cele nouă înscrise pentru cei 325 milioane de euro, cea mai mare parte a finanţării fiind de la Uniunea Europeană prin PNRR.
 
Din nefericire, întârzieri vor exista şi acum, întrucât una dintre firmele pierzătoare a depus o contestaţie în instanţă. 
 
„Procedura a fost una cu preselecţie. S-au calificat şase companii care după aceea participau la o altă licitaţie. A fost contestat rezultatul de către cei care nu s-au calificat în primii şase. Au fost 132 de solicitări pentru clarificări pe acest proiect, ultimele fiind depuse în 11 ianuarie 2022. Până în 26 ianuarie se vor fi oferite clarificările. Tot în această perioadă este şi termenul la instanţă pentru procesul de care am amintit, când vom avea o soluţie şi intrăm în etapele următoare. Sper să se intre rapid in execuţie pe acel tronson. E o chestiune de zile, nu vreau să influenţez instanţele, dar aşa e calendarul”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Pentru etapa următoare a licitaţiei, firmele interesate trebuie să depună ofertele până în 31 ianuarie 2022.

 
România a pierdut o dată finanţarea din fonduri europene pentru acest tronson de drum, dar a fost nevoită să plătească şi daune firmei care a făcut prima proiectare. În august 2017, CNAIR a reziliat contractul cu Salini Impregilo, care făcuse proiectul tehnic pentru secţiunea pe care se află faimoasele tunelurile pentru urşi. Această bucată a fost însă eliminată din contractul iniţial şi relicitată în 2019. CNAIR a pierdut la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris şi fost obligată la plata unor daune de peste 230 de milioane de lei. 
 
În martie 2021, fostul ministru Cătălin Drulă anunţa că proiectul a fost repus pe roate, iar în octombrie 2021, CNAIR a anunţat numele firmelor rămase în cursa pentru finalizarea segmentului lipsă din autostrada care leagă Sibiu de frontiera cu Ungaria. 

La prima preselecţie s-au înscris două companii din Grecia, trei din Turcia, una din România şi câte un consorţiu Spania-Turcia, Italia-Turcia şi Italia-România. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ministrul Grindeanu solicită o întâlnire cu omologul sârb pentru autostrada care leagă Timişoara de Serbia

A fost ales traseul final pentru autostrada A9 Timişoara-Moraviţa. Pe unde va trece drumul rapid care leagă Banatul românesc de Belgrad

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

costica cova
22.01.2022, 14:32:58

Vezi tovarășe Grindeanu de ce trebuie dumneata să te ocupi....legislație....de exemplu firma care ține lucrările în loc și pierde procesul să plătească cu vîrf și îndesat ori de exemplu în colaborare cu Predoiu să fie numut un grup de judecători din 3-4 orașe mari pentru a judeca cu celeritate aceste contestați și dacă-ți mai rămîne timp să mergi și în vizite de lucru......

0 (2 voturi)
Ionel Marcu
22.01.2022, 17:38:49

După câte știu s-au introdus penalizări pentru firma care contestă nejustificat. Sau au font numai discuții pe tema asta, cum se obișnuiește la noi și se implementează după alți zece ani?

+1 (1 vot)
Ioan Gheju
22.01.2022, 15:58:33

Legislația privind contestațiile ar trebui modificată în sensul că firma care contestă licitația și pierde procesul să fie nevoită să plătească un procent stabilit prin lege ca penalizare pentru obstrucționarea lucrărilor ! S-au pierdut ani cu procesele și s-au întârziat foarte mult lucrări de importanță națională, cum este și cea în discuție, pentru că unele firma s-au jucat cu răbdarea noastră ! Susțin ideea înființării unor complete de judecători specializați pe litigii economice, care să judece cu celeritate astfel de cauze. S-ar pune capăt acestor practici de sabotare, le-aș putea spune, a dezvoltării infrasturii țării .

+3 (3 voturi)
Sorin Remoleanu
22.01.2022, 19:24:04

Mult praf in ochi. Acesti ministri, directori, patroni de firme, proiectanti, diriginti, drumari simpli ascund mari nereguli. Pietris de rau in loc de agregate concasate de cariera. Straturi de imbracaminte rutiera mai subtiri decat in proiecte. Dozaj mai redus de bitum in mixturile asfaltice. Bitum de calitate slaba. Compactare necorespunzatoare. Mixturi asfaltice arse la temperaturi peste 200 grade. Asa ajungi repede un rege al asfaltului, un director valoros la CNAIR sau DJDP, un presedinte teribil de CJ sau un primar erou pentru mari realizari, un proiectant pasiv, un diriginte care tine de sase, un inspector figurant. Rezultatele se vad dupa un an sau doi reabilitarile trebuie facute din nou s.a.m.d. Banii pentru drumuri nu mai ajung niciodata. Drumarii formeaza un cerc inchis in care legea tacerii primeaza. Apar noi si noi oameni care vor sa stranga bani pentru conturi imense, concedii in Dubai, pentru case de lux, masini extravagante, amante sau sotii mai tinere etc. Ce se va intampla cand nu vor mai veni fonduri europene si fonduri guvernamentale provenite din imprumuturi facute de stat?

+3 (3 voturi)
Nicolai Barbulescu
23.01.2022, 06:34:56

.Citez Ce se va intampla cand nu vor mai veni fonduri europene si fonduri guvernamentale provenite din imprumuturi facute de stat? ce se intampla si acum cand cu fonduri EU Romania nu este in stare sa construiasca 100km de autostrada pe an,si bani care ar trebui sa vin sunt conditionati de construirea a 400 km in 4 ani raspunsul este simplu in ritmul MELCULUI,cu armata de BUGETARI de la CNAIR nu poti construi nici macar sa pui Firmele la TREABA.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările