Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare operator fitness din vestul României a obţinut anularea suspendării activităţii impuse de Guvern

1
16 Apr 2021 13:27:58
Autor: Stefan Both
Smartfit Timişoara
Smartfit Timişoara

Oprirea activităţilor sălilor de sport în spaţii închise în localităţi unde incidenţa este mai mare de 4/1000 locuitori a fost contestată în instanţă de către cel mai mare operator fitness din vestul României.

Smartfit Timişoara a atacat Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localităţi din întreaga ţară. Reprezentanţii celui mai mare operator fitness din vestul ţării spun că centrele de sănătate şi sălile de sport au fost închise discriminatoriu faţă de alţi operatori economici care desfăşoară activitate în spaţii închise (saloane cosmetică, frizerie etc.) şi fără o analiză de risc punctuală. 
 
În termeni legali, avocaţii au demonstrat încălcarea de către Guvernul României a unor prevederi din Constituţia României (e.g. art. 53, art. 108), din Legea 55/2020 şi 136/2020 precum si ale Legii 24/2000 privind tehnica legislativă.
 
„Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curţii de Apel Timişoara deoarece a gestionat foarte profesionist şi echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispoziţiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranţa că şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluţionare şi înţelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunţa soluţia definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness” a spus avocatul Paul Ciucur, reprezentantul Smartfit. 
 
La dosar au fost cerute de la DSP şi Ministerul Sănătăţii situaţii care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din judeţ sau din ţară, iar respectivele instituţii au răspuns că nu au existat şi nu au fost efectuate anchete epidemiologice.
 
„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenţia instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mişcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închişi abuziv din nou şi din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale şi financiare, iar clienţii stau acasă cu sănătatea şubrezită” a spus Cosmin Şorban, acţionar majoritar Smartfit. 
 
De rezultatul obţinut la Timişoara beneficiază operatorii de fitness din toată ţara, Smartfit solicitând în contradictoriu cu Guvernul României, anularea parţială a HG nr. 348/25.03.2021, în ceea ce priveşte pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1/1 şi 1/2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021, prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.
 
Vă mai recomandăm:

Patronii sălilor de sport şi cei din domeniul HoReCa cer oprirea carantinei în Timişoara: Este inutilă şi ineficientă
 
Zece amenzi pentru nereguli la Smartfit. Patronii sălii de sport nu sunt impresionaţi de cerbicia Poliţiei Locale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tot Adi
16.04.2021, 16:46:22

Deci sa ne intelegem, acesti investitori au 3 sali mari si frumoase. In cea de pe Sagului am fost o singura data deci nu comentez; In cea din Buziasului (unde am avut abonament aproape continuu, cu mici sincope, de cand s-a deschis), nu au ziduri si usi la dusuri; puful pe jos da peste glezna, apa din bazin si piscina este slinaoasa, cu extrem de mult clor. In rest echipamente frumoase, baieti si fete si mai si, doar de bine. In cea de-a treia sala, au avut un incendiu; cineva a fost ranit; l-i s-a oprit activitatea de peste 1 an, dar ei mari smecheri au functionat ilegal de atunci prin tot felul de siretlicuri. Nici atunci nu avut aprobare de la pompieri, se pare ca nici nu au si nici nu au incercat sa obtina In plus, sistemul de climatizare invarte aerul in sali, ceea ce este contraindicat in caz de epidemie. Colegii sportivi de la marile firme, care au open-space, pot confirma ca avem climatizarea setata ca "aspirator". Aparatele ar trebui sa fie puse doar sa aspire aerul din interior, creand bineinteles disconfort dar macar nerascolind posibilii virusi de covid din interior. Acum, ca mari investitori ce sunt, au obtinut in instanta ceea ce nici o sala de sport de niciunde in lume nu a obtinut. Sa isi continue activitatea pe perioada pandemiei. Toti (sau majoritatea) vrem sa facem sport, dar safety first. Sunt atat de multi narcisisti pe acolo care au intrat in decompensare si depresie ca nu se pot etala...

+2 (2 voturi)
Modifică Setările