Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Celebrul Nicu Covaci, infectat cu SARS-CoV-2 în ianuarie 2020: Nu ştiau ce am. Că e pneumonie, că e nu ştiu ce

28
12 Mar 2021 06:25:49
Autor: Stefan Both
Legendarul muzician din Timişoara FOTO Facebook/Nicu Covaci
Legendarul muzician din Timişoara FOTO Facebook/Nicu Covaci

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susţine că a avut COVID, atunci când în România nu se ştia încă de această boală. Muzicianul a trecut printr-o răceală puternică, anul trecut în ianuarie, când a venit în ţară din Spania.

Nicu Covaci a ajuns în primă fază în Bucureşti şi pentru că se simţea rău s-a dus la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Artistul povesteşte că a venit apoi în Timişoara. La acea vreme încă nu se făceau teste pentru virusul SARS-Cov-2, dar Covaci susţine că a avut simptome de COVID.
 
"Eu şi partenera mea de viaţă am avut COVID, anul trecut, în ianuarie. Eram la Timişoara. Sigur că atunci nu se ştia de COVID, dar simptomele erau cele pe care le ştim acum pentru acest virus. 
 
Am fost dus cu salvarea şi două zile am fost internat la <Victor Babeş>. Şi nu ştiau ce am, că e pneumonie, că e nu ştiu ce. 
 
Dar eu m-am luptat, sunt şi scafandru, nu mă dau bătut aşa uşor, deşi aveam 73 de ani. Voiau să mă ţină, să-mi facă, să-mi dreagă, dar m-am supărat, m-am suit într-un avion şi am venit acasă, în Spania. 
 
Aici e verde, am marea în faţa casei, am muntele în spate şi sunt înconjurat de o pădure de pini", a declarat Nicu Covaci.

"Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună"

Nicu Covaci a plecat pe semnătură de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Avea febră mare, tuşea puternic şi prezenta, în general, o stare de rău. Artistul spune că s-a tratat singur în Spania cu medicamente, dar şi prin terapii alternative.
 
"Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună, care te dezinfectează. Adevărul e că există sisteme mult mai simple. Virusul ăsta nu rezistă la căldură şi dacă faci de două ori pe zi respiraţie de aer cald de la uscătorul de păr, dacă faci inhalaţii de aburi, în care au pus picături, ai scăpat! Din păcate, totul este o manevră. Dezbină şi domină, asta e formula. Este un război planetar bine gândit şi mult mai ieftin. Cu bombe, cu tunuri, tancuri costă bani. În laborator s-a făcut virusul şi ăştia trebuie puşi la zid, cei care au făcut virusul", a afirmat Nicu Covaci.


Nicu Covaci Sursa arhivă personală
 
Nicu Covaci a fost afectat de decesul lui Adi Bărar, liderul trupei Cargo, decedat la începutul săptămânii, după ce s-a îmbolnăvit de Covid.
 
"Îmi amintesc de Adi ca de un bun prieten. Era unul dintre cei mai faimoşi artişti din ţară. Era un munte de bărbat. De fiecare dată când am avut o problemă a sărit şi ne-a ajutat în Timişoara. Între noi nu a existat invidie, am fost prieteni. Îmi pare foarte rău că nu mai e", a mai spus Nicu Covaci.
 
Vă mai recomandăm:

Adi Bărar a fost condus pe ultimul drum pe pământ de prietenii motociclişti. Înmormântare în carantină FOTO VIDEO

„The Young Ones“, filmul care a avut o mare influenþã asupra tinerilor din România comunistã: „Oferea iluzia nesfârştei libertăţi“

 
INTERVIU Nicu Covaci: „Umblãm toţi în patru labe şi facem ce ni se spune de sus. Unul nu pune mâna pe bâtã!“ VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Frana Progresului
12.03.2021, 08:43:35

Cand artistii au pareri din afara arealului si dispare aura de vedeta sunt penibili si realizezi ca sunt oameni simpli, mediocri de multe, uneori ignoranti de-a dreptul.

+8 (16 voturi)
TitiPleaşcă
12.03.2021, 09:16:30

Efectiv imposibil sa gasesti un roman cu un ego mai autoumflat cu pompa decat Covaci. motociclist scafandru chitarist bataus patriot autodidact machoman poet toate le are la rever. Dar sub toata spoiala asta se afla un batran chitarist mediocru. Atat.

+5 (13 voturi)
Pano
12.03.2021, 08:48:02

Alt specialist, expert de renume mondial in virusologie terapeutica si genetica microbiologica... Probabil a infectat cativa pasageri in acel avion in care s-a urcat "pe semnatura". In loc sa se laude cu asta poate ar fi bine sa se gandeasca daca nu cumva unii dintre aceia au murit...

+9 (17 voturi)
niki nikita11
12.03.2021, 08:50:10

Da, el tot timpul a fost primul la toate. Inclusiv la covid19, cine stie poate de la el a si pornit. Spirit de invingator ;).

+6 (10 voturi)
A.S.
12.03.2021, 09:05:06

A luat-o si bivolul asta asta pe urma berbecului aluia de la holograf...

+1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările