Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Chiria la comun, soluţia studenţească pentru a scoate mai puţini bani din buzunar

0
27 Aug 2012 15:14:40
Autor: adevarul
Cad preţurile locuinţelor vechi din Capitală FOTO: Arhiva
Cad preţurile locuinţelor vechi din Capitală FOTO: Arhiva

Studenţii din Timişoara care optează pentru închirierea unui apartament au varianta chiriei la comun, care poate fi foarte avantajoasă. Află care sunt preţurile chiriei la apartamentele cu 2, 3 şi 4 camere, conform specialiştilor imobiliare.ro.

Studenţii aflaţi în căutarea unui apartament de închiriat la un preţ cât mai avantajos pot lua în considerare opţiunea închirierii la comun. Prin împărţirea unei locuinţe cu unul sau mai mulţi prieteni, nivelul chiriei ajunge să coboare până la 70 de euro/cameră, în funcţie de zona în care este situată şi de numărul de camere.
Preţul închirierii unei garsoniere în zona Lipovei este, în prezent, de aproximativ 120 de euro/lună pentru 34 de metri pătraţi. În zona Complexului Studenţesc însă, chiria are aproximativ acelaşi nivel pentru o locuinţă de doar 14-18 metri pătraţi.

Varianta unui apartament

Există însă şi varianta închirierii la comun a unui apartament, aflată la dispoziţia studenţilor timişoreni. Astfel, chiria minimă pentru un apartament cu 2 camere din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobanţilor este de 150 de euro, preţul de persoană ajungând la 75 de euro, conform imobiliare.ro.
Pe de altă parte, preţul închirierii unui apartament de 3 camere este, în medie, de 180-200 de euro pe lună în zonele Spitalul Judeţean, Odobescu, Dacia sau Cetăţii, ceea ce echivalează cu sub 70 de euro pe cameră. În plus, în zonele Lipovei, Steaua sau Freidorf, apartamentele cu 4 camere au o chirie de 300 de euro pe lună, sau 75 de euro pe cameră.

Un alt segment în căutare este cel de case-vile, care este o altă opţiune avantajoasă pentru studenţii dornici să locuiască în Timişoara. Astfel, conform specialiştilor site-ului imobiliare.ro, preţul unei locuinţe de 3 camere este de 290 de euro pe lună în zona Mehala, echivalent cu o sumă de sub 100 de euro/persoană. În acelaşi timp, un apartament într-o vilă cu patru camere din zona Lugojului are o chirie de 400 de euro/lună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările