Clanul Stancu a cerut 2,5 milioane de euro pentru Casa Mühle. Consiliul Judeţean Timiş îşi confirmă incompetenţa în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Muhle din Timişoara Foto

Un ONG din Timişoara a solicitat Consiliului Judeţean Timiş - instituţie abilitată în a face astfel de demers juridic - exproprierea "Casei Mühle".

Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a primit răspunsul din partea Consiliului Judeţean Timiş la cererea depusă pentru începerea demersurilor de expropriere pentru Casei Mühle, fosta locuinţă a celor mai importanţi florari ai Timişoarei.

Direcţia de Patrimoniu a CJT declară în documentul trimis către ONG-ul timişorean că nu are specialişti în domeniul monumentelor istorice şi de patrimoniu cultural! Ca atare nu s-a luat nicio iniţiativă în legătură cu oportunitatea acesteia. 

Conform informării oferitede CJT, s-au solicitat puncte de vedere de la direcţiile/serviciile de specialitate referitoare la cererea depusă de Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.

Direcţia Patrimoniu a cumunicat faptul că, în privinţa oportunităţii declanşării procedurii de expropriere, nu poate să se pronunţe fiindcă nu are specialişti în domeniul monumentelor istorice şi patrimoniului cultural, motiv pentru care consideră că cei mai în măsură a se pronunţa ar fi Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu al Judeţului Timiş în colaborare cu specialişti din cadrul Muzeului Banatului. 

Prin aceaşi adresă, Direcţia de Patrimoniu a comunicat şi faptul că proprietarul acestei clădiri Stancu Ionel a solicitat CJT să-şi exprime opţiunea în ceea ce priveşte dreptul de preemţiune în conformitate cu prevederile legii nr.422/2001 asupra imobilului în cauză. Preţul solicitat de proprietar a fost de 2,5 milioane de euro.
 

CJT a răspuns priprietarului că imobilul respectiv nu reprezintă interes pentru domeniul public/privat al judeţean Timiş. Dată fiind şi valoarea mare a imobilului, bugetul CJT nu ar putea suporta achiziţia acestui imobil precum şi reabilitarea lui după achiziţie, în vederea punerii în valoare şi darea unei utilităţi publice. 


Direcţia de Investiţii şi Managementul Proiectelor a menţionat că pe anul 2015 nu există poziţie pe lista de investiţii referitoare la achiziţia acestui imobil.

Citiţi şi:

Clanul de romi Cârpaci a obţinut o victorie zdrobitoare într-un caz pentru care sute de timişoreni au ieşit în stradă

EXCLUSIV Durere în suflet pentru strănepoata florarului imperial Wilhelm Mühle: „Eu am vrut să ţin casa părintească, dar nu s-a putut”

Primăria Timişoara ridică un bust şi cu Árpád Mühle, adevăratul proiectant al Parcului Rozelor

FOTO Protest fără precedent pentru un monument istoric din Timişoara: "Salvaţi Casa Mühle!"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite