Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Clasamentul celor mai ieftine locuinţe din regiunea de Vest

0
17 Feb 2010 14:04:22
Autor: adevarul
Cele mai multe tranzacţii au fost făcute de persoane juridice
Cele mai multe tranzacţii au fost făcute de persoane juridice

Cei doi ani de criză  imobiliară au coborât puternic preţurile la case şi apartamente. Vestul ţării este zona cea mai bine reprezentată în topul imobilelor scoase la vânzare pentru mai puţin de 10.000 de euro.

Uscătoriile transformate în garsoniere şi casele de la sat sunt cele mai ieftine variante la care pot apela bănăţenii care îşi doresc o casă a lor, dar care nu îşi permit să investească prea mult într-o locuinţă. Persoanele care vor să scape de chirie, dar se lovesc de lipsa banilor sau teama de creditare, îşi pot cumpăra garsoniere cu spaţii reduse, al căror preţ coboară şi sub 10.000 de euro.

Preţurile încep de la 9.500 de euro


Potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro, cea mai ieftină locuinţă scoasă la vânzare pe internet este o uscătorie transformată în garsonieră, semi-decomandată, pentru care proprietarul cere 9.500 de euro. Locuinţa se află într-un bloc cu patru etaje, în apropierea unei şcoli, iar proprietatul acceptă şi un schimb cu o altă garsonieră. Pe locul doi în topul locuinţelor care pot fi cumpărate cu mai puţin de 10.000 de euro se situează o garsonieră decomandată din Arad, situată în zona Aurel Vlaicu.

În acest caz, cumpărătorul trebuie să se mulţumească cu o suprafaţă de 18 metri pătraţi, dar poate negocia preţul cu proprietarul. Clasamentul celor mai ieftine locuinţe din Vest cuprinde şi o casă în localitatea Stanciova, din Timiş, care are trei camere, un teren de 1.800 de metri pătraţi şi pe care proprietarul cere 18.000 de euro. Aceeaşi sumă este cerută pentru o casă din Cebza, care are teren de 7.000 de metri pătraţi. Cea mai ieftină locuinţă din Timişoara este o uscătorie transformată în garsonieră, situată în Soarelui, şi care costă 20.000 de euro şi are 18,5 metri pătraţi.

„Din cauza cererii scăzute din piaţă, preţurile vor scădea, cel mai probabil, în continuare în sectorul rezidenţial“, a declarat Daniel Crainic, manager de marketing la imobiliare.ro.

Cifre

*9.500 de euro costă o uscătorie transformată în garsonieră din zona Nufărul din Oradea.
*10.000 de euro costă o garsonieră confort 3, într-un bloc cu 4 etaje din zona Aurel Vlaicu din Arad.
*18.000 de euro costă o casă cu 3 camere, cu un teren de 1.800 de mp, în localitatea Stanciova, la 40 km de Timişoara.
*18.000 de euro costă o casă cu 3 camere, cu un teren în suprafaţă de 7.000 de mp, în localitatea timişeană Cebza.
*20.000 de euro costă o uscătorie transformată în garsonieră situată în zona Soarelui din Timişoara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii