Clinica de Balneologie va exploata din nou "apa vie" din subteranele Timişoarei. Se fac investiţii mari pe fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, secţie ce aparţine de Spitalul Municipal din Timişoara, va fi reabilitată pe fonduri europene.

În 2017, Primăria Timişoara a reuşit să recupereze în instanţă clădirea în care funcţionează Clinica de Balneologie de pe bulevardul C.D. Loga. Oficialităţile locale au promis atunci investiţii care să transforme clinica. Acesta funcţiona într-o clădire veche, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Dotările sunt şi ele vechi.

“Iată că proiectul cu finanţare europeană care triplează suprafaţa acestei clinici şi aduce dotări de top a ajuns în fază de precontractare. Sume importante vor fi investite în extinderea clinicii, în reabilitarea corpurilor de ambulator existente, incluzând bazinul mare, dotări de top pentru hidroterapie, kinetoterapie, recuperare medicală. În paralel, primăria lansează licitaţia de proiectare pentru reabilitarea completă a corpului monument istoric”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.

Şi cele două bazine cu apă termală sunt uscate de mult timp. În 2005, ţeava de apă termală s-a defectat, iar de atunci a fost sistată alimentarea. De atunci, niciunul dintre cele două bazine nu mai este funcţional. Şi aici sunt veşti bune, se vor face reparaţii, iar Spitalul Municipal a obţinut licenţa de exploatare a izvorului de apă termală din zona Michelangelo.

Forajul de apă termală se află chiar lângă clădirea BRD din zona Michelangelo. Este înconjurat de gard şi ascuns în buruieni. Ţevile groase sunt ruginite, semn că a fost abandonat de mult timp. Forajul a fost făcut la o adâncime de 600 de metri şi a alimentat cândva şi ştrandul Termal, devenit celebru în Timişoara datorită proprietăţilor curative ale „apei vii”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite